Reklama

Reklama

The Mill

Trailer

Obsahy(1)

Podnikatel se záhadně probudí ve vězeňské cele pod širým nebem, v níž je pouze starý mlýn. Je nucen pracovat jako tažné zvíře a musí najít způsob, jak uniknout dřív, než se mu narodí dítě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od obchodníka k vyspelej Amerike 19. storočiu, teda k zotročeniu. A nároky na tvrdú prácu sa zvyšujú čoraz viac, až človek zisťuje, že tu nejde o otroctvo ako také. Tu ide o realitu slovenskej fabriky 21. storočia. Korporátny útlak ako paralela k otroctvu, kde sa kvóty stále len navyšujú, ale plat ostáva rovnaký, vlastne po inflácii ešte klesá. Možno minimalistické prostredie a nie najdrahší film, ale tá myšlienka má veľa do seba. Niečo, čo doprajete viacerým šéfom, vedúcim či personalistom. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Spíš sociálně kritická groteska, než pravověrný scífko. Zápletka a pointa osloví nejvíc ty diváky, kteří dřepí a trpí v nějakých kanclech a otročí nějaké společnosti coby zajatci Systému/Matrixu. Já osobně považuju kancelářský zaměstnance typu Joea za odlišný živočišný druh než jsem já, takže z mojí strany pramalá empatie. Ale oceňuju neotřelost a snahu o myšlenku a poselství, aspoň tedy v rámci možností levného nekomerčního celovečeráku. Nejvíc bych filmu asi vytknul nepřesvědčivost v otáčení kamenem, bylo zjevný, že váží prd, na tyhle detaily jsem docela citlivej. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si urvi, všem nám normy zkurvi.“ Kombinovat tmavý oblek s kostičkovanou vestičkou, divokou proužkovanou kravatou a botaskami (!) značky Jordan, to je vrchol nevkusu. Do díry s ním! K páté hvězdě chyběl jen krůček - přibrat mě jako technického poradce. Aby ten odpor kladený žentourem a růst čísel denní normy víc odpovídaly realitě. OKÉNKO ZKUŠENOSTÍ: [][] Fůru let jsem procházel výrobní haly firem coby kravaťák, v obleku a s kufříčkem, provázen výrobními řediteli. Útrpně jsme se usmívali na blbce, co se dřeli u strojů, na tu línou a tupou chátru. Lůza jakási, socky dělnické! [] Btw, pro nedovtipné, s tou lůzou jen vtipkuju, ostatně pár let jsem „točil žentourem“ i já, ve 4 automontovnách v Plzni. [] Pracovní tempo hektické až šílené, honění vteřin a každé opici u stroje stáli za prdelí tři kancelářští a vymýšleli, jak z lidského robota vyždímat o pár kapek krve víc, pro upíry z vedení a product managera. [] Nejvtipnější byli ikváči u strojů (socky z ubytoven, s osobním životem v kanále), kteří kvůli vidině pochvaly kurvili ostatním i sobě normy (Gabo: „Veď ja ešte viem urobiť viac...“) a pak skuhrali, že ty vyšší normy už nestíhají. [][] Nelidské, odcizené a až mrazivě přesné. Připravte svou mysl, přehodnoťte své limity, Mallard vám umožní růst. „I'm gonna burn this motherfucker down! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a rozhodně originální společenská alegorie poukazující na tvrdé korporáty a firmy “mučící” své zaměstnance nekonečnými směnami bez náležitých odměn. Potěší, zaujme, je to aktuální a místy i zajímavá podívaná v čele s komediální hvězdou v hodně neobvyklé roli (kterou jsem mu popravdě těžko věřil až do konce, jelikož tenhle chlapík je prostě komediální herec a tyhle vážné témata mi k němu moc nesedí…) a jako celek je to ve výsledku taková “oukej” jednohubka, která je sama o sobě neotřelá a jedinečná, ale na druhou stranu ničím vyloženě nepřekvapí ani nestrhne. Průměr, ale pro Hulu vlastně slušný zářez. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Ako hej...chápem o čo tu šlo, cením nápad, ale na mňa to bolo jednoducho moc priemerné, naťahované, nudné a moc málo vyhrotené. Až sa budem chcieť pozerať hodinu a pol na negra haluziť medzi štyrmi stenami, skočím do hoc ktorej väznice. Plus koniec je odbitý, tam som očakával riadnu nálož emócie a nie hentak sucho to ukončiť. ()

Zajímavosti (4)

  • O'Grady a Howery už predtým spolupracovali na komediálnom filme Miláček táta (2022), ale O'Grady sa vtedy vyslovil, že by si spoluprácu chcel zopakovať, no v dramatickom filme. Pri čítaní scenára k tomuto filmu ho preto napadlo, že Howery by bol ideálnou voľbou do hlavnej roly. (Arsenal83)
  • Film bol dokončený vo februári 2023 a natáčal sa v New Jersey. (Arsenal83)
  • O'Grady chcel film urobiť realistickejší, preto Howerymu nedal vedieť, kde sa film odohráva a na scénu ho nechal vstúpiť so zaviazanými očami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama