Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu filmů se mi nestalo poprvé že jsem nějak zaspal úvod a celkově jsem moc nepobral o co jde. Troufám si říct že hongkongské filmy Jackieho Chana jsou tím dost známé, poněvadž každý z nás se přecejen více zaměřuje na souboje, a příběh mu nepřipadne nikterak důležitý. Já jsem zjistil že příběh je v Projektu A dosti důležitý a tak jsem se musel vracet na začátek. Opět se nám zde sešli Jackie, Sammo Hung a Biao Yuen jako rovnocené postavy. 80% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplná HK pecka, první díl Projekt A - Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao. Všichni tři dobrý kamarádi od dětství a když jsou spolu ve filmu tyhle tři, máte o zábavu postaráno. Navíc když film ještě režírovali Sammo Hung a Jackie Chan :) Děj filmu je skvělej, zasraný piráti :D Kamera, střih a akce jsou perfektní. Klasická a typická choreografie bitek tak jak to Jackie Chan vždycky dělal v těch letech. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou tady opět bravurní, legendární scéna kdy Jackie padá z věžních hodin je vynikájící, Jackie si při tomhle kousku zlomil nos a zranil si krk. Další skvělá scéna je kdy Jackie jezdí na kole a dělá přitom svoje kousky. Je to i dobrá prdel, postě klasická akce a komedie Jackieho Chana, tak jak to mám rád. Závěrečná bitka na lodi pirátů je perfektní, výborně natočený. Klasická HK osmdesátková akční jízda od začátku do konce. Projekt A je jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora sa trochu odlisuje od ostatnych Chanovych kuskov. Jackie sice znova predvadza krkolomne kusky, ale tento krat je omnoho vacsi doraz ako na choreografiu subojov kladeny na samotne humorne prvky, ktore mnoho krat pripominaju stare americke grotesky. Samozrejme, popri tom stale lietaju triesky a kazdy si odnasa nespocetne mnozstvo modrin :) Dalsi rozdiel je, ze Jackie v tomto filme z daleka nieje jasnou ustrednou postavou. Jeho viac ako rovnocennymi partakmi su dalsie dve Hong Kongske legendy - Sammo Hung a Yuen Biao. A to je skutocne "smrtelna" zostava. Taktiez vacsi doraz bol kladeny na pribeh, ktory je takou obdobou Piratou Karibiku. Hlavny zloduch je minimalne taky zlosyn ako kapitan Barbarossa :) Jeden z filmov, ktory by sa urcite pacil nielen zaritym Chanovym fanusikom. (9/10) ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu nebylo jasné, že Jackie má rád staré hollywoodské grotesky, pak tento film ho o tom celkem úspěšně přesvědčí. Jackie hraje příslušníka námořnictva, které má za úkol potírat piráty. Problém je, že místní podsvětí je poměrně úspěšně sabotuje a k tomu je zde rivalita s místní policií, kde je důstojníkem Yuenem Biao. S nimi se utkají v úvodní barové rvačce, kde se Jackie utká s Yuenem. Hlavní roli zde ale hraje talíř s těstovinami a komedie s tím spojená. Po další sabotáži je námořnictvo začleněno do místní policie. Zde se dají Jackie a Yuen dohromady při zatýkání hledaného kriminálníka. Je jasné, že následuje bitka a demolice  podniku pro místní smetánku. Zde se Jackie a Yuen předvedou v několika parádních výměnách s místními gangstery. Jackie zde narazí na místního zlodějíčka (Sammmo Hung) se kterým se zná a s kterým se dá dohromady, aby dopadl piráty. Následuje spousta komedie a akce z nichž vyčnívá groteskami inspirovaná honička na kolech a skok z věže, který je z tohoto filmu nejznámější a patří k vrcholným momentům Jackieho kariéry. Vlastně, celá sekvence s koly je fenomenální a vtipná. A to nás ještě čeká finální zúčtování s piráty, kde se Jackie, Yuen a Sammo spojí proti pirátské přesile. Project A patří k Jackieho klasikám. Poprvé zde předvádí krkolomný stunt, což se stalo jeho trademarkem. Project A je prototypem a zároveň zářným příkladem toho, proč se Jackie stal jednou z největších filmových legend. Škoda, že zrovna tento film se mi dlouho vyhýbal. Viděl jsem ho až na DVD, protože v televizi do té doby neběžel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně známých (nebo spíše neznámých) Chanových filmů, který natočil se svým dlouholetým kamarádem Sammo Hungem. Jako u ostatních Jackieho filmů se nemá cenu rozepisovat o příběhu, který opět není důležitý a je zde jen pro vyplnění mezer mezi akčními scénami, hlavní je samozřejmě akce. Akčních scén je zde pár ale ve většině případů jsou dost dlouhé a jako vždy skvěle natočené a plné perfektních i neuvěřitelných kaskadérských výkonu (nejvíce mě dostal skok z několika metrového stožáru při kterém si Jackie pěkně natloukl). Akci tentokrát nevelí jen Chan ale příležitost dostanou i vedlejší postavy v čele se Sammo Hungem, který dokazuje, že i když není žádný atlet kopat rozhodně umí. Největší problém je v tom, že akční scény zabírají cca 30 minut stopáže filmu a mezi nimi je jen nudná vata. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)

Reklama

Reklama