Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, ako sa Jackie do toho od začiatku pustil a od začiatku do toho natrieskal vodopád akcie. Samozrejme, že aj s ohľadom na rok vzniku a určite aj na výšku badžetu to dnes už nevyzerá nijako pôsobivo, ale ten zápal, tá snaha dať divákovi čo najviac, sa minimálne u mňa počíta, rovnako ako jeho ne/chcená túžba stať sa akýmsi ázijským Indiana Jonesom. Určite som si všimol množstvo nedostatkov ako sú slabé herecké výkony, príšerná hudba alebo len chabé pokusy o komédiu, ale samotný príbeh o hľadaní strateného nacistického zlata je niečo, načo si rád občas zaspomínam. Tak tomu bolo i teraz, a i teraz, po rokoch, mi to dokázalo vylepšiť náladu. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Více komedie, ale s perfektními akčními vsuvkami, kterých je opravdu hodně a poslední dlouhá rvačka ve vojenské základně je pecka. Jackie tu zase ukazuje, že tento styl je jeho. Záruka velké zábavy zaručena a dobrodružné prvky jako putování pouští mne bavily a byly použity hezký záběry. Jo tohle bylo dobrý připomenutí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka Božské relikvie je sice na první pohled dynamičtější než její o pět let starší sestřička a směrem k cíli postupujeme od jedné akce k druhé prakticky bez zástavek. Komediální složka tu však hraje bezvýhradně první housle a většina pokusů podráždit bránici spočívá v rozličném ječení, pitvoření a zmateném pobíhání. Za přímo otravné pak považuji hlavní ženské postavy, které se v tomto ohledu přímo překonávaly, ovšem kde nic není ani smrt nebere. Ani odhalené prdelky to tentokrát nezachránily. Přes veškerou nostalgii to víc než na tři nevytáhnu, a to i přes ten vykutálený a originální souboj u větráků ve finále. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Akčná komédia naplnená perfektnými súbojmi, kaskadérskymi kúskami a grotesknými situáciami. Záverečný súboj vo veternom tuneli je špička. Jeden z najlepších Jackieho filmov. Pre americký trh bol film prestrihaný, nanovo nadabovaný a skrátený na 89 min. pod názvom "Operation Condor" - a nie je taký dobrý, ako originál. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina relikvie je vlastně nonstop řežba, kterou kazí jen neustálé ječení Jackieho harému, které je možná ze začátku docela prdel (Eva Cobo De Garcia s kulometem nemá chybu), ale časem začne bejt strašně otravný. Hodně filmů ve kterých Jackie hrál bylo samo o sobě strašná hovnařina a jediným důvodem proč se staly nadprůměrnou zábavou byl fakt, že Jackie a jeho crazy choreografie jsou prostě neskutečně vymakaný. Zde se jí divák nabaží dosyta a náckové taky nechyběj takže hodně slušný 3* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama