Reklama

Reklama

Greenwich Mean Time, silné drama odehrávající se v současném Londýně, je nabité těmi nejlepšími vycházejícími hvězdami britské hudební scény. Snímek vypráví příběh čtveřice mladých přátel, kteří jsou nuceni čelit svým emocím, když jeden z nich zůstane následkem strašlivé nehody ochrnutý. Čerství absolventi Charlie, Sam, Bean a Rix jsou plní nadějí a velkých ambicí - Charlie se chystá prorazit jako fotograf, zatímco Sam, Bean a Rix mají plné ruce práce se svou kapelou, jíž se snaží proslavit. Neváhají k tomu využít kontakty Samovy rodiny v nahrávacím průmyslu. Charlieho sny jsou však zmařeny po nebezpečné nehodě na motorce. Zatímco Charlie leží nehybně v nemocnici a snaží se vyrovnat se svou situací, tragédie vrazí klín mezi Sama, Beana a Rixe, kteří se snaží vyrovnat se svými pocity a obavami, jež v nich nehoda vyvolala. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Překvapivé svěží dílo o problémech londýnské party studentů vstupujích do praktického života. Do "života" se ze studentského prostředí často vstupuje v "partách". A taková parta se pak často schází nebo alespoň sleduje dlouho v budoucnosti. Přitom to ovšem nemusí být "náročná" parta jako tato. Ale i mnohem umírněnější mají svoji dlouholetou historii. Z mého pohledu je problěmatické zařazení Beanova osudu jako drogového dealera černošského gangu, ale situace v současném Londýně je zřejmě natolik vyhrocená, že se bez toho nemůže obejít.... Také já mám nějakou takovou svou partu, a když se občas sejdeme v hospodě, je to bída a utrpení. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Bezelo to kdysi na CT2 coby soucast anglicke kinematografie o mlade anglicke generaci a o jejich problemech. Je to jakasi ctverice, ktere veli neprokonatelny Trainspotting, stihany Human Traffic, s kterym vsak tesne bezi GMT a daleko z nimi se marne snazi "osobity" Acid House. GMT me vsak mile prekvapil a temer dorovnal Human Traffic a v jistych aspektech ho i prekonal. Vyborne herecke vykony, povedena rezie i kamera a dozajista skvela hudba, tvori hlavni pilire tohoto nevsedniho anglickeho pokusu o zachyceni realii, ktere proziva mlada nejen anglicka generace. ()

Reklama

devNull 

všechny recenze uživatele

Reálný pohled na skupinu mladých lidí čerštvě po škole. Příběh, který se mohl klidně odehrát jinde a s jinými lidmi. Reálně natočené osudy lidí z mého oblíbeného města-Londýna. Pro mě strhující film s neznámými hercy a o to lepší podívanou. Jazz & Jungle ve filmu mě o to víc bavil, stejně jako záběhy panelových domů s hudbou Trickyho. Každá postava vás zaujme a s každou tak trochu soucítíte, není to žádný záporák - jen sám život. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Partička odrastených tínedžerov, ktorí vstupujú do sveta dospelých a každý sa v ňom chce nejako uchytiť. Jeden tu, druhý v hudbe, tretí vo fotografii, štvrtý v drogách atď. A??....a to je všetko. Také preplávanie životom. Na môj vkus obsahuje až príliš veľa hudovných vsuviek a tie viac iritujú ako imponujú. Vôbec ma to nedokázalo chytiť a bolo mi jedno, čo sa s postavami stane. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý snímek pro fanoušky hudebních stylů accid jazz a jungle. 1) Ovšem depkoidní styl vyprávění mi nesedl a film mě vlastně i dost nudil. 2) Hrají zde: 25letý Alec Newman (vozíčkář Charlie), 22letý Chiwetel Ejiofor (černý muzikant Rix), Benjamin Waters (drogový dealer Bean), 26letý Steve John Shepherd (bohatý Sam). ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama