Reklama

Reklama

Abbott and Costello Meet Frankenstein

  • USA Bud Abbott and Lou Costello Meet Frankenstein
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva poštovní úředníčci v podání Abbotta a Costella převezmou jednoho dne dvě bedny, obsahující Draculu a Frankensteinovo monstrum, jež jsou určeny jistému McDogellovi do jeho domu hrůzy. Bedny se snaží zadržet také Lon Chayne jako Lawrence Talbot - Vlčí muž. Costello věří, že Dracula a monstrum jsou skuteční a brzy se o tom také přesvědčí, když oba ,,exponáty" ožijí. Abbott u toho není a tak mu nevěří. V té době přijíždí Talbot a spolu s Costellem přesvědčí Abotta, aby jim pomohl v pátrání po zmizelých. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý ale kupodivu fungující mi komedie a hororu. Doposud pro mě neznámá komediální dvojice Abbott/Costello a proti nim dvojice Dracula(Bela Lugosi) a vlkodlak(Lon Chaney Jr.) a Frankensteinovo monstrum(Glenn Strange). Tohle mě fakt pobavilo. Na dvojici Abbott a Costello se budu muset podívat důkladněji. 4hvězdy ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady filmů (až do Van Helsinga z roku 2004), ve kterých se objevují klasická monstra Universalu jako byli Frankenstein, Dracula, Neviditelný muž či vlkodlak a naopak druhý film z nekonečné řady Abbotta a Costella. Dějově zaujme především uzavření osudů Larry Talbota. Přesto to není klasický produkt ze sériové linky na monstr horrory. Bál jsem se, že tak hromadný crossover, navíc v komediálním duchu, bude již potolikáté nuda se zastaralým humorem. Není tomu tak. Komediální složka funguje především díky Lou Costellovi. A zbytek? Z těch několika filmů, ve kterých se Universal rozhodl nasadit plnou polní a do děje zakomponovat více svých výstavních komodit, je tento tím vůbec nejzdařilejším. Už jen to obsazení. Vlkodlak v nezaměnitelném podání Chaneyho, Bela Lugosi po sedmnácti letech ve své nejslavnější roli či Vincent Price jako Neviditelný muž (opravdu není vidět, pouze slyšet). K dokonalosti chybí již jen Boris Karloff v roli Frankensteinova monstra. Velmi příjemné rozloučení se "zlatou dobou" jednoho specifického subžánru. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Za ten konec ty tři hvězdy slabé dám, ale jinak mne to poněkud nudilo. Ne že by některé scénky nebyly vtipné nebo alespoň jemno-humorné, ale až tak moc jich nebylo a některé vtípky se začaly časem opakovat. Také to hledání v lese během maškarního plesu mi přišlo, že nemá moc logiku. Šlo to myslím i víc rozehrát a postavit ta monstra proti sobě, což se sice částečně odehraje v tom závěru, ale pořád z toho šlo vytěžit daleko víc. Potěšilo mě ale, že Drakulu hraje Bela Lugosi a že u Frankensteinova monstra se odkázali tvůrci na filmy 30, let ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jak již psal uživatel DaViD´82, jedná se o velmi příjemné a povedené rozloučení se starou dobou klasického Univresal monster hororu. Člověku se ani, díky tolika skvělým filmům, které vznikly, nechce věřit, že trvala pouze 17 let (1931 - 1948). Zároveň je to důstojné rozloučení s Belou Lugosim, který se objevuje ve své tradiční roli hraběte Drákuly, která z něj přesně před těmi 17 lety udělala legendu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milá paródia/pokračovanie/ pocta jedného veľkého hororového fenoménu. Hodiť dvoch komikov medzi súboj titanov bol veľmi osviežujúci nápad. Nič iného sa vlastne po 18 tich rokoch fungovania série ani nedalo spraviť. Veľká škoda, že chýba Karloff, pretože Channey aj Lugosi si to veľmi užívajú. Ale Mladý Frankenstein je predsa len trochu lepší. Snáď sa niečoho podobného dočkáme aj pri Avengers. 8/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se původně měla objevit i Mumie. Studio však tento nápad nakonec zamítlo. (Dreadd)
  • Název snímku je nesprávný. Postavy se nikdy nesetkají s Dr. Frankensteinem nebo jeho dědici, ale pouze s jeho výtvorem. (liquido26)
  • Představitelé hlavních monster - Glenn Strange (Frankensteinovo Monstrum), Lon Chaney jr. (Vlčí muž) i Bela Lugosi (Drákula) hráli všichni Frankensteinovo monstrum již v dřívějších filmech od Universalu. (liquido26)

Reklama

Reklama