Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Nix 

všechny recenze uživatele

Bohužel tak tohle mi moc nesedlo po znovu shlédnutí. Hlavně mi tu chyběla akce. Dostane se na ni na začátku, pak jedna jízda autama a pak až na konci což mi na Jackieho přijde málo. Jasně, závěrečná akce je dlouhá a dynamická, i bitka s ženkýma, jak to bejvá ve zvyku, ale bohužel to film nezachrání. Pátrání po relikviích je nudný a mluvení bohužel taky. Hlavně to není tak dobrodružný jak to vypadá. Místo různých cest jak je to třeba ve dvojce, tady je to pouze v klášteře v nějaký skále tak nevím proč to má být dobrodružný jako třeba Indiana. Celkově nemám tak dobrý pocit jako např ze dvojky, která mi přišla daleko lepší ve všech směrech i splňuje dané žánry. Bohužel pro mne průměr, Jackie to umí opravdu líp. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velky zklamani. Cekal jsem nejakou dobrodruznou jizdu ve stylu Indiana Jonese a tu jsem bohuzel dostal jen na zacatku. Jackie nejdriv vycori mec krovakum, nasleduje vtipna honicka a potom celkem krvavej unos jeho pritelkyne. Potud to slape bezchybne. Bohuzel dal uz je jen velky hovno. Jackie vyfasne radobyvtipnyho poskoka a de zachranit kamosku, bohuzel absolutne neakcne, vse vyplnujou jen nudny dialogy, krenici se cinani a sem tam nejaka lehce vtipna scenka, ktera misty spada do grotesky. Nejakym zazrakem to nenudi, ale opruz to proste je. Aspon, ze na zaver tu je solidni bitka. Proste cekal jsem daleko vic. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně best film ever z Jackiem. Perfektně vyváženej mix akce a humoru. Svižná hudba. Zajímavý přenesení děje do Evropy (natáčelo se na území tehdejší Jugoslávie koproducentem je Jadran film) Scéna vystřílení výstavy je typicky v Hong Kongském stylu dále perfektní auto honička i epický finále s velkolepým skokem na horkovzdušný balón. Fakt nemám nic co bych vytknul. Jako bonus se pak ještě navrch můžete v závěrečných titulcích podívat na scény ze kterých mrazí. Jo jo ten JC byl fakt magor a při některých nepovedených akcích málem i zařval. Tyhle starý poctivý kaskadérský výkony mám prostě rád a vydají v pohodě za tunu gigantických digitálních efektů. Zkrátka Jackie Chan na vrcholu sil, spousta hlášek a situací který mě permanentně odrovnávali. No prostě nářez a jedna z klasik na kterých jsem vyrostl. Už tak nějak ani nevím co dalšího bych dodával snad jenom, že tenhle film nejde nemilovat a taky proto si ode mě vyslouží jasných 100% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1787. hodnocený film: Jackie Chan v jedné ze svých nejlepších rolí. Mám rád přesně tenhle typ filmu, kdy se vám dostane směsice dobrodružství, akce i vtipu. Co jsem nevěděl, bylo, že Jackie Chan si film dokonce i režíroval. Snímek je plný akce a na svou dobu má i parádní vizuální efekty. Kýčovitá hudba k té době už tak nějak patří. Rozhodoval jsem se mezi 4* a 5*, ale nakonec přeci jen není ten film takový trhák, jako je druhý díl. Přes to všechno je to ale skvělý. 4* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa ČSFD je Božská relikvia štvrtým filmom z nekonečnej filmografie Jackieho Chana, ktorý som si pozrel. Viem s istotou, že už žiaden ďalší neuvidím. Mám iba jedno vysvetlenie Chanovej popularity, a síce to, že vnímanie a vkus časti ázijských divákov je diametrálne odlišný od môjho. To neznamená, že by som sa nad nich vyvyšoval alebo nimi pohŕdal, iba nemáme nič spoločné. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Na začátku, když Jackie skočí z jedné skály na druhou, má rukavice, v dalším záběru je nemá, ale v dalších záběrech je opět má. (DruidKarel)
  • Natáčení probíhalo převážně v bývalé Jugoslávii, konkrétně v městech Záhřeb, Trnje a Motovun, na hradě Predjama, v jeskyni Postojna. Dále filmový štáb pracoval v Rakousku ve městěch Graz, ve víděňském zámku Schönbrunn a altánu Gloriette a v Paříži. (GeusX)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama