Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velky zklamani. Cekal jsem nejakou dobrodruznou jizdu ve stylu Indiana Jonese a tu jsem bohuzel dostal jen na zacatku. Jackie nejdriv vycori mec krovakum, nasleduje vtipna honicka a potom celkem krvavej unos jeho pritelkyne. Potud to slape bezchybne. Bohuzel dal uz je jen velky hovno. Jackie vyfasne radobyvtipnyho poskoka a de zachranit kamosku, bohuzel absolutne neakcne, vse vyplnujou jen nudny dialogy, krenici se cinani a sem tam nejaka lehce vtipna scenka, ktera misty spada do grotesky. Nejakym zazrakem to nenudi, ale opruz to proste je. Aspon, ze na zaver tu je solidni bitka. Proste cekal jsem daleko vic. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si,že je čas shlédnout konečně nějaký starší film s Jackie Chanem.Dlouho jsem sice odolával,ale nakonec jsem vybral Božskou relikvii,jelikož DVD právě vycházelo na stáncích,je to jeden z jeho nejznámějších titulů a hodnocení zde bylo nad sedmdesát procent.Už v první třetině filmu jsem věděl,že jsem se nechal nachytat.Dále jsem pak trpěl až do konce,kde jsem se dočkal konečně typické Chanovi akce za kterou dávám tu jednu hvězdičku.Opět jde o nadhodnocený film hodnocený zde nejspíš z nostalgie a ani tu nechápu. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Poctivá old school Chanovina s klasicky kvalitnou akciou, kaskadérskymi výkonmi a gumeným Jackiem, ktorý ako vidíme v záverečných záberoch doslova riskoval život len pre dobrý záber. Humor na mňa zabral pomenej a všeobecne je Božská Relikvia na pomery Jackieho štýlu omnoho viac vážnejšia a dobrodružnejšia než býva zvykom. Za zmienku stojí ešte určite dobrá výprava (hrad Predjama a jaskyne v Slovinsku) vydarený záver s finálnym súbojom 1 vs 30 a autonaháňačka. Príbehovo to nie je nič extra a cítiť z toho aj menší rozpočet. Vo výsledku som sa ale i navzdory pár mínusom bavil dosť slušne. 75% ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad první film, co jsem viděl s Jakcie Chanem. Už je to dávno co jsem ho viděl, a když se na něj teď podívám, tak si říkám na co sem se to probůh díval. Každopádně když se na to chvilku dívám, tak mě ten film znovu nadchne. Sice ten příběh je už trochu naivní, ale i tak se mi to líbí. Jackie Chan tam předvádí suprové kousky, které jsou občas i k zasmání. Já tomu dávám plný počet. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jackieho kousky tentokrát až tak uplně nejsou to nejblištivější na filmu. Jackie nic neošidil, ale na serii police Story nebo Drunken Master to nemá. Za to je tu zase něco trochu jiného - pár velice dobrých kaskaderských kousků, třeba s auty, v podání bezejmenných asiatů co Jackiemu přicmrdávají. Humor? Ne tak dětinský jako obvykle bývá. Ale smaozřejmě ženské hrdinky jsou zase nabalené v hrozných pytlovinách. Celkově vyváženější film co nestojí a napadá na Jackieho výkonu, ale toho JAckieho tam paradoxně mohlo být víc. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)
  • Během prvních scén se výrazně mění délka Jackieho vlasů. Ve všech předchozích filmech nosil Jackie dlouhé vlasy, až pro Božskou Relikvii se nechal ostříhat nakrátko. Avšak po nehodě při natáčení scény skoku ze zdi na strom, během které málem přišel o život, se rozhodl nechat si pro štěstí narůst opět dlouhé vlasy. (Raztubyl)
  • Kolem 55. minuty Jackie Chan vyjíždí na motorce terénem prudký kopec a jakmile z motorky spadne a vyhlíží, kudy bude pokračovat vzhůru, vidíme záběr na stejné místo mezi stromy, které už předtím vyjížděl na motorce. (džanik)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama