Reklama

Reklama

Libido

Trailer

Obsahy(1)

Mladý muž menom Christian nemal krásne detstvo - v minulosti bol zneuživaný vlastným otcom. Keď so svojou ženou prichádza do starej vily, ktorú vlastnil jeho otec, začína mať pocit, že sa pravdepodobne stál sexuálnym maniakom tak, ako jeho otec. Vila sa mení na strašidelné miesto, pretože Christianova túžba sa práve začína viditeľne meniť. (TomX2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné! Spíše než giallo v tom vidím gotický horror. Starý dům(připomíná spíše hrad) plný neklidných stínů, většina snímku se odehrává v noci, navíc se k tomu přidá bouře (chybí už jen zlověstná mlha), tajemno a pěnící se moře zvěstující cosi zlověstného. Hlavní hrdina má trumatizující zážitek z dětsví, který se ve starém domě nebezpečně rozjitří. Největší problém se týká obrovského majetku. Paul jej má zdědit za tři měsíce pod podmínkou, že bude duševně zdráv. Naštěstí má po boku milovanou ženu a k ruce chápajícího správce majetku s jeho půvabnou manželkou, kteří nedopustí, aby Paul zešílel. Tak proč jsou zdi domu plné hrůzy, proč se křeslo samo pohybuje a proč se z otcovy dýmky, který spáchal před dvaceti lety sebevraždu, kouří? Chtěl jsem dát 4*, ovšem za skvostný konec musím přihodit pátou. Zhlédnuto v rámci výzvy od petera12. Děkuji! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že vo filme vystupuje pomerne nesympatické herecké osadenstvo bez nejakej výraznejšej charizmy, disponuje ale vynikajúcim scenárom, tak šikovne poprepletaným nitkami minulosti hlavného hrdinu s fragmentami jeho súčasného života, až je k nemu napísať nejaký zmysluplný obsah bez vyzradenia pointy takmer nemožné. Na dôvažok by sa tu našlo aj niekoľko výborných, atmosferických scén, ktoré dodávajú príbehu na tajomnosti. Ja som celkom spokojný, škoda, že je snímok tak málo známy, pozornosť si iste zaslúži. 75/100 ()

Reklama

pepua 

všechny recenze uživatele

Christian, se svou ženou Helene, právníkem Paulem a jeho ženou Brigitte, se po letech vrací na místo, kde zažil v dětství traumatický zážitek: viděl svého otce, jak při milostných hrách zabil svou milenku. Otec pak spáchal sebevraždu skokem z útesu. Jeho psychika je od té doby značně narušena a doufá, že návrat do míst, kde onen hrůzný zážitek prožil, mu definitivně pomohou zbavit se myšlenek na nepříjemnou minulost. A protože otec byl velmi bohatý a Christian je právoplatný dědic, někdo ze čtyřčlenné skupiny samozřejmě nepřijel s čistými úmysly… Je tu několik výborných scén, obzvlášť ty, které probíhají v místnosti plné zrcadel stojí za to vidět. Zamotaný příběh je samozřejmostí a i přestože jsem měl občas pocit, že se tempo vyprávění skoro zastavilo, celkově jsem se dobře bavil, toto hodně rané a černobílé giallo by si fanoušci žánru neměli nechat ujít. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller, čerpající z freudovských zvráceností a obvyklých kriminálních zápletek. Kladem jsou "gotické" milié starobylého zámku a typizované ženské postavy, naivní blondýnky a záhadné brunety. Typická braková oddechovka z 60. let, jejíž expresionistickou účinnost umocňuje černobílý obraz. Přesněji 3,5. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely gotický horor a rovnakou mierou veľmi ranné giallo v Lenziho štýle, aj keď úplne v závere sa nájdu aj čierne rukavice. Výborne zahráte nejednoznačné úlohy, vzťahy medzi postavami. Viete, že to bude medzi štyrmi postavami, z ktorých každá má svoju motiváciu, ale záver predsa len prekvapí, vrátane ešte ďalšej pointy. Výborná je aj hudba, ktorá len občas skĺzne do typickej 60s rutiny, ktorú nemám rád. Úchvatné je aj prostredie zámku, skál a mora okolo, film je to na svoje roky pomerne svižný a nenudiaci, predznamenávajúci zlaté roky gialla, aj keď vizionár Bava bol s Blood And Black Lace predsa o čosi ďalej, po výtvarnej aj obrazovej stránke. Ale aj tak výborný priekopnícky kus. ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený za 18 dní. (TomX2)

Reklama

Reklama