Reklama

Reklama

Fighter

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bezohledný, ale brilantní velitel letky a jeho tým elitních stíhacích pilotů čelí smrtelnému nebezpečí a vnitřním démonům, když se spojí pro smrtící misi. (mokelembembe)

Videa (3)

Trailer

Recenze (11)

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Siddhard si vybral slabší chvilku. Až nechutně anti-pákistáncké. Což je něco, na co si po pár indických filmech zvyknete, ale tady je to... no... narovinu xenofóbní. A to i když chápu ten reálný kontext mimo svět filmu. Neakční až hanba (a když už se objeví, je repetitivní) a v podstatě se zde projede zápletka Top Gunu jedna i dva během 160 minut. Písničky jsou též slabší a objevují se skutečně náhodě, to znamená že nejsou ani pořádně součástí děje. Ale úplně nejhorší je neskutečně slabý záporák, který několikrát i na 30 minut zmizí z filmu a poté se zase ukáže, opět, zcela nahodile. A hlavně nemá žádné pořádné motivace. Závěrečný duel tak nemá ty správné gule, oproti třeba Pathaanovi nebo War. Nebo dokonce i Bang Bang! Anand je talent, ale tohle bylo zkrátka meh. Příšerné české titulky ani nekomentuju. Díky bohu, že u toho byly i ty anglické. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl solidní film, jenže má jeden převelikej problém a tím jsou titulky. Český titulky u indických filmů nikdy nebyla žádná výhra, vždycky se to dalo překousnout, zde je tomu úplně jinak. Tady ty titulky jsou přeložený v Google překladači, což mě donutilo k vážnému rozhodnutí, jestli se na to mám stále dívat nebo zda mám do sekundy zmizet. Nakonec jsem si vzpomněl na svoje heslo které zní: „Nikdy neopouštěj film, když si v kině a zaplatil si za to nemalý prachy!" A k tomu jsem si ještě řekl že to pro mě bude trápení, ale že si postupem času zvyknu, a tak se taky stalo. Ale bylo to neskutečně útrpný! V některých částech jsem ani nevěděl o čem se tam mluví, poněvadž ten překladač zkomolil prakticky všechno. Jen párkrát se stalo, že by alespoň dvě věty po sobě dávali smysl. Jak si to Cinema City vůbec může dovolit promítat něco, co bylo přeloženo v Google překladači. Tímto Cinema City ztrácí můj respekt a musím říct, že jsem velice zklamaný. Tady je aspoň vidět, že na lidech jim nezáleží, protože ty titulky jsou součástí filmu a když jsou dobře napsaný tak to filmu může velice pomoct. Tady je tomu úplně naopak. Film sám o sobě byl velice povedený a já si to užíval, ty letecký scény, potyčky, drásající scény a chemii mezi postavami, ale ty titulky jsou taky součástí filmu. Soundtrack je skvělej, CGI nádherný a herecký výkony jsou taky na úrovni, ale když nevíte o čem se tam postavy baví, tak o ten film ztratíte zájem a právě díky tomu jsem ty scény, kde se postavy mezi sebou bavili, nenáviděl. 8/10 Film je kvalitní, ale Cinema City ztrácí můj respekt, tady je vidět komu záleží na lidech. (Velký Špalíček - 26.1.2024) ()

Reklama

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

To uz ani neni film, ale cista vladni propaganda. To je bohuzel smutny stav spousty soucasnych indickych filmu, ale tady v tomhle veledile vladni masinerie jaksi zapomnela, ze je potreba neco vrazit i do te filmove casti, a ne jen dodat tupy extra ridky syzet, posadit Hrithika do papirove krabice a cekat, jak se rekruti do armady a strany jen pozenou. Vysledek je sice propaganda, ale ponekud neucinna, jak se ukazalo i na domacim hristi. Pro Hrithika je navic trochu smutna skutecnost, ze Anil vypada lip a mladsi nez on (asi si bude muset chlapec uz zaplatit lepsi CGI predelavky no;) A nic proti Deepice, ale videt ji za rok v 10 filmech je mozna taky trochu moc, zvlast kdyz je to prakticky v porad stejne uloze. No a kdyz uz teda tak nepokryte vykradam Mavericka, je trochu trapne nechat po 40 letech ten queer aspekt lezet ladem, ze. Zlatej War, uprimne nechapu, jak mohl Anand neco takoveho natocit, snad je to jakasi forma bojkotu... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Největší problém Fightera? Není to přežvýkání estetiky i mnohých motivů Mavericka a nejsou to ani digitální efekty (většinou celkem slušné, jen rychlé pohyby letadel jsou na pohled ošklivé a nerealistické). Mnohem víc se mi příčí, že film je až k absurdnosti dotažená propaganda indického nábožensko-nacionalistického režimu a vlastně zachycuje svět takový, jak ho premiér Módí líčí ve svých nabubřelých prohlášeních. Nejspíš není náhoda, že Fighter se do kin dostal nedlouho před parlamentními volbami. _______ Jistě, takové RRR je rovněž zpruzeně nacionalistické, nepřátele líčí jako karikaturní zlouny a přes inspiraci v reálných událostech kolem sebe háže excesivní nadsázku. Jenže RRR prakticky doslovně nepapouškuje hlavní body módiovské sebeoslavné mediální prezentace a do parametrů cool blockbusteru nanafukuje události, které už tak byly dost nafouknuté v oficiální vládní komunikaci. _______ I když některé stereotypy o zlých Pákistáncích jsou natolik hloupé a otřelé, že působí téměř jako parodie (i pákistánský pilot má kolem očí kohl a protivníka oslovuje perským slovem "džanáb"), Fighter se bere zcela vážně a na rozdíl od mnoha jiných bollywoodských filmů nepřipomíná divákům svou fikční podstatu. _______ Za ušklíbnutí stojí i tokenová postava hodného muslima, který je ve filmu v zásadě jen proto, aby vůči němu Indové mohli demonstrovat svou šlechetnost a jasně se odlišit od nesnášenlivých Pákistánců. Škoda, že činy skutečné indické vlády do tohoto kontrastního líčení příliš nezapadají. ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

Premiéra v Cinema City. V první řadě veliký údiv vidět nejnovější bollywoodsky blockbuster v normálním kině. Ano, vím, že už je uvádějí minimálně přes rok (všiml jsem si Pathaana), ale i tak příjemné překvapení. Druhé překvapení bylo, že někoho chytrého napadlo, že bude stačit prohnat anglické titulky translatorem, a tak hlavní hrdina s volacím znakem Patti stráví v české verzi celý film jako žena. To, že raketa zasáhne letadlo a pilot zvolá: "Lýko!" už bylo nad mé chápání a lituji indické návštěvníky, kterým naše skupina kazila dojem, když celý srdcervoucí pohřeb doslova prohýkala. Film jako takový je prostě pecka, která nenudí ani na chvíli, hraje na nacionalistickou strunu a Hrithik i Deepika předvádějí slušné herecké výkony. Překvapivě a zcela proti aktuálním trendům film obsahuje hodně písniček. V tom se podobá Bollywoodu, jak ho známe (ne jako posledních patnáct let, dvě, tři písničky, z toho jedna u závěrečných titulků). Písničky ale nejsou rušivé a jsou dobře odvedené. Komu přijde přepjatý vlastenecký patos směšný, toho bych rád upozornil, že u amerických filmů nám přijde úplně normální.  Prostě, byla to jízda, veskrze moderní blockbuster a kdybyste chtěli nějaký Bollywood zkusit, můžu ho, spolu s Pathaanem, vřele doporučit. ()

Reklama

Reklama