Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (11)

Příšera ze starého Soulu (2023) 

Takže mám za sebou tenhle hodně příjemnej seriálek. A za mě se Příšera ze starého Soulu extrémně povedla. Příběh o hledání, ale nalezení něčeho jiného. Mnohem děsivějšího. Nejenom v Soulu, ale i v jiných městech, když se v době okupace děli dost špatných věci. Včetně těch nejhorších. Experimentů na lidech, kteří vlastně ani nebyly považováni za lidi. Takže jo, spokojenost z mé strany je tedy úplně ve všem. A to nejenom protože jsem se dočkala mojí nejoblíbenější nejklišoidnější scény ever, pro kterou mám neskutečnou slabost, a která tady byla opravdu luxusní. Jo. Každej si ujíždí na něčem :O Druhá série má evidentně otevřenější dveře, než se původně zdálo. A je fajn vědět, že s ní tvůrci počítají. Protože pokud tam bude to, co jednoduchou matematikou vychází, tak by to mohlo být zajímavé stejně jako ta první  :) Update: potvrzeno a dvojku stihnou ještě letos :) ()

Nadžin (2023) (E01) 

První díl má všechno, co od prvního dílu každý očekává, aby se díval dál. Dostatečná míra napětí ohledně toho, co se děje "tam dole". Nikam se nepospíchá. Ale zase né áž móc. Vtipné úvodní setkání ústřední dvojice, včetně jejich následného nedůvěřivého popichování. A správně vyvážený právě humor s tím vším. Navíc, co si budeme, asi to bude poměrně i dost dál napínavý, protože..."máš čas než odkvetou sakury", když zrovna začínají kvést. Aj, aj, to každý ví, že to je teda zatraceně málo!  :( ()

Matka (2023) (E02) 

Tak tohle bylo vážně pekelně napínavý! Teda když nepočítám scénu na recepci. Povinně zavést i teď! To by byl najendou každej druhej strašně rychle zdravej! Já teda určitě jo, vidět tohle  :D ()

Signál (2023) (E03) 

Chtěla jsem včera jít původně už spát, ale po včerejším filmovém zážitku jsem potřebovala něco, co mi zlepší náladu. Už jenom proto, že absolutně nechápu, jak je možné, že v "obyčejném seriálu" úplně stejně použitá digi věc vypadá lépe než ve spektakulárním spektáklu :( ()

Imprinting (2023) (E04) 

Napínavé záchrana, přestože je tenhle díl tak příjemně pomalej. Ale zato s dost bubu koncem! ()

Beznaděj (2023) (E05) 

Ano, absolutní beznaděj na všech frontách  :( ()

Chaos (2023) (E06) 

Nothing cuts like a mother... ()

Štvanice (2023) (E07) 

Velký útěk s drsným následkem. Naprosto geniálně odvyprávěný díl  :)  ale čekat skoro dva týdny na pokračování bude náročný  :( ()

Probuzení (2024) (E08) 

Nó, tak ta byla po pauze, zase ta správná dávka dramatu, kterou jsem potřebovala. Že bude Čang v pořádku bylo jasné, jo, jo, těšila jsem se na to, co sliboval teaser druhé poloviny, ale i tohle zatím bylo naprosto luxusní. Sice to bylo naprosto vážný a vůbec nic milého, přesto jsem byla ráda za alespoň tu trochu odlehčenou část. Děti jsou bystrý  ;) ()

Zvěrstvo (2024) (E09) 

Úvodní sestřih byl vážně děsivo/deprevno/smutmo hnusnej. Aby potom přišlo ujasnění toho, kdo kde stojí. Přeci jen, všechno je jenom o emocích. A přestože mám v hlavě svojí teorii, ráda se nechám překvapit finálem, kde se to dozvím najisto. Proč to všechno dělá... ()

Slza (2024) (E10) 

Nebýt posledních dvou minut, asi bych napsala: Nothing Cuts Like a Mother Part Two versus I Was Coming For You Part Three (Forever je sice kratší a více výstižnější evidentně pro budoucí děj, ale tohle teď stačí). Co byl jako ten konec?! Protože mě v těch posledních třech dílech jaksi chtěly věci z teaseru na druhý part. Takže to bylo z druhé série? Svět už nedavá smysl! Ale dává naději  ♡ ()

Reklama

Reklama