Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

loki5 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou zde velmi fajn. Několik méně předvídatelných dějových zvratů. Herci jsou fajn a scenář také povětšinou dává smysl. Bohužel je tu i dost věcí co to dost sráží. Za prvé by to rozhodně potřebovalo tak o dva díly zkrátit. Vynechat zbytečné slowmo pasáže (Snyder o tom ví své). A taky bych trochu ubral na melodramatičnosti. Jinak Lady Maede je skvělá vosí královna. A konec se mi líbil hodně až na tu podivnou rvačku s přesilou. Docela mě vyděsila ohlášená druhá série, ale to bude pravděpodobně s jinými lidmi což je fajn. Za mě 75% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V průběhu pátého dílu to vzdávám. Neskutečně ucajdané, odnikud nikam pořád přebíhající, zápletkovské propletence to má jak venezuelská telenovela, postavy povětšinou na facku, vizuál hnusně pestrobarevnej.. Absolutně mě nezajímá do jakých hysterických melodramat se to dostane dál... Zhuštěno do max pěti dílů by to mohlo fungovat, ale takhle je to nestravitelná šlichta. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže mám za sebou tenhle hodně příjemnej seriálek. A za mě se Příšera ze starého Soulu extrémně povedla. Příběh o hledání, ale nalezení něčeho jiného. Mnohem děsivějšího. Nejenom v Soulu, ale i v jiných městech, když se v době okupace děli dost špatných věci. Včetně těch nejhorších. Experimentů na lidech, kteří vlastně ani nebyly považováni za lidi. Takže jo, spokojenost z mé strany je tedy úplně ve všem. A to nejenom protože jsem se dočkala mojí nejoblíbenější nejklišoidnější scény ever, pro kterou mám neskutečnou slabost, a která tady byla opravdu luxusní. Jo. Každej si ujíždí na něčem :O Druhá série má evidentně otevřenější dveře, než se původně zdálo. A je fajn vědět, že s ní tvůrci počítají. Protože pokud tam bude to, co jednoduchou matematikou vychází, tak by to mohlo být zajímavé stejně jako ta první  :) Update: potvrzeno a dvojku stihnou ještě letos :) ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut prvního dílu bylo téměř dokonalých a plných sympatického brutálního násilí. Pak konec. Následoval asijský mix zdlouhavé vykecávací telenovely, pestrobarevného romantického dramatu, nudné divadelní hry, krvavého fantasy slasheru i typického akčního asijského bordelu se vším, co k tomu už všichni známe. Mix bez ladu a skladu. 90% vata, zbytek trocha přijatelného děje. Ačkoli se mělo jednat často o vážné věci, působilo to pořád jako asijská komedie. To jejich "herectví" už je holt takové dojebané. Jako celovečerák by to šlo, ale takhle, to ne. Pořád klikat dopředu, aby se přeskočily ty desítky minut šaškáren, nudy a blbých keců, to nejde. ↘️ 16% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příšera ze starého Soulu byla pro mě prvním velkým setkáním s jihokorejskou seriálovou produkcí a po zhlédnutí první série mohu říct, že jistě nebyla zároveň i posledním. Žánrově jde o zvláštní slepenec z romantického dramatu a válečného sci-fi s mnoha hororovými i komediálními prvky - tato nezvyklá kombinace může být pro nejednoho diváka kamenem úrazu. Na jedenáct hodin se noříme do světa zvrácených experimentů na lidech, záchranných akcí a spousty zpomalených záběrů, které mě dokázaly napnout, pobavit, ale i dojmout. Vzhled monstra měl své rezervy, zde mohli tvůrci rozhodně více zainvestovat. Chválím však hudební složku filmu - tedy, až na ty k-popové zavíračky epizod. Ve výsledku by se dal seriál jistě na několika místech osekat, ale i tak jsem si ho jako celek užíval a těšil jsem se (díky účelným cliffhangerům) na každý další díl. Poslední epizoda připravila živnou půdu pro další sérii a jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)
  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno