Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mocí opojený diktátor se snaží v post-apokalyptickém světě ovládnout sousední království. Proto se chce oženit s jeho vládkyní, krásnou princeznou, kterou má na diktátorův příkaz chytit bezcitný a chladný žoldák Warchyld. Princezna se o nebezpečí dozví a dává se na útek. Ale žoldákovo vojenské srdce změkne, Warchyld se zamiluje a nebezpečí hrozí krutému diktátorovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi divny koktail, ktory zarucene zlepsi naladu. Pribeh sa odohrava v kralovstve z nejakej alternativnej reality. Zly general (zabavne prehravajuci Cary-Hyroiuki Tagawa) si chce nasilu vziat za zenu princeznu, ktorej chladnokrvne zabil otca. Dolph Lundgren hra jeho zaslepeneho najlepsieho zoldniera s cool menom Warchild. Princezna ale nahle utecie a Lundgren ju ma priviest naspat. Po case sa do nej Warchild zamiluje a rozhodne sa postavit na stranu rebelov a porazit zleho generala. Namet blby jak poleno, ale reziser evidentne pouzitim cartoonovkych zvukovych efektov potvrdzuje, ze to nemysli vazne. Vyprava si zasluzi zmienku. Pouzili snad vsetko, co v Bulharsku nasli (kone, vozy, stare auta z 30 rokov, motorky, uniformy a samopaly z druhej svetovej, ruska moderna technika dokopy). V dialogovych scenach je to rovnako zabavne ako filmy Uwe Bolla, ale narozdiel od jeho filmov akonahle zacne akcia, tak je tiez na co pozerat. Prestrelky su natocene priemerne, ale su preplnene roznymi kvalitnymi kaskaderskymi kuskami (hlavne pady z velkej vysky) a bitky su mierne nadpriemerne. Prevedenie je kvalitne ale pestrost technik je dost obmedzena Lundgrenovou mohutnou postavou. Zabavny film vhodny na rozbehnutie nejakej alkoholickej party. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jak jsem viděl tu sexy princeznu a Tagawu jak předvedl pár kopancu tak jsem si řekl, že to bude dobrej film. Princezna nechtěla Tagawu za muže (což teda nechápu takovej sympatak) a tak mu zdrhla. Tagawa posíla svího nejlepšího muže.. koho asi.. na scénu přichaží Lundgren, kterej se ale do princezny zamiluje AJEJE! Tagawa dostane od Lundgrena kopačku do xichtu, tak se nasere a chce Lundgrena zabít a princeznu chce zpátky! Jak tohle asi dopadne?! Pár nudných dialogů bylo a příběh zase nebyl nějak tak zábavnej a ten konec mohl bejt lepší. Nakonec ale průměr. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren ako vystizne a originalne pomenovana postava Warchild,je neohrozenym dostojnikom nejakeho sikmookeho takmerdiktatora,ktory sa chce zosobasit s taktiez sikmookou princeznou,ktorej rodicov zabil,ale ktora ho nechce,lebo chce spravodlivost a dobro pre svoj lud.Princezna samozrejme ujde,Lundgren ju ako spravny vojak pojde najst a splni si rozkaz,avsak zisti,ze spravodlivost je niekde inde a diktatora pre istotu radsej zabije.Film je predovsetkym obrovska a superpriblbla nuda,nabita drsnackym Warchildom a nezaujimavou akciou,avsak nastastie dokonala neakcia Mechanika sa neopakuje.Aj preto 0,5/5*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Boha jeho! Po nadšení ze Special Forces, kde Florentine vyhnal všechny béčkové ingredience a hrdinský patos do tak absurdních rozměrů, že jsem se tetelil blahem, jsem se rozhodl nakoukat většinu jeho režisérské filmografie. Savate byl neskutečně kýčovitý a téměř bezrozpočtový bizarní hybrid westernu a ringové martial arts mlátičky. Ulítlá prvotina, říkal jsem si. To jsem ještě nevěděl, co na mě ten týpek nachystá s Lundgrenem. Bridge of Dragons je velice nízkorozpočtové céčko z prapodivného postapokalyptického světa, kde mají království, na které si po králově smrti dělá zálusk místní šikmooký generál. Že jsou on a jeho vojáci zlí, je nám naznačeno pomocí decentní symboliky. Chodí oblečeni do nacistických uniforem a na jejich autech a jednom starém vrtulníku je velké číslo 666. Ti hodní se poznají tak, že vypadají jak nemytí a neholení šupáci. Akce je, kromě souboje na kůlech, naprosto hrůzostrašná. Asi desetkrát je tam použitý velkolepý stunt, který vypadá tak, že někde něco vybuchuje a zpoza překážky v popředí kaskadér zpomaleně skáče kotoul odrazem z trampolíny. Nebo na kraji střechy stojí týpek, chytne se za břicho, dramaticky umírá, odráží se a zpomaleně padá dolů. Celé to vypadá jako víkendová lesní akce nadšenců do military nebo cosplayerů. A ten zpustlej bulharskej kompars, kterej v některých záběrech chodí v pozadí tam a zpátky, vypadá, že se tak třicet let živil jenom rakijí. Tohle je velký špatný. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není špatný film, Lundgren je velice sympatický, akce je dost a je i dobře natočená. Trochu akorát motá hlavu výprava,kde se mísí německá druhoválečná výzbroj a výstroj s výzbrojí sovětskou, případně východního bloku. Florentine je zručný béčkař a natočil jeden z nejlepších kousků Lundgrenovi filmografie konce devadesátých let. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Počet mrtvých ve filmu je 109. (ČSFD)
  • Prvý film produkčnej spoločnosti Nu Image natáčaný v Bulharsku ešte predtým, ako kúpila a zrekonštruovala miestne filmové štúdiá Boyana. (m.a.t.o.)
  • Lundgren používá československý samopal vz.26 s podvěsným granátometem GP30. (JohnSmith)

Reklama

Reklama