Reklama

Reklama

Na americkou námořní základnu byl spáchán teroristický útok. Reportér Mike Anderson má objasnit záhadné pozadí útoku, což se ovšem příliš nezamlouvá CIA. Mike totiž pronikne do spletité sítě intrik a zjišťuje, že útok měl pouze zakamuflovat krádež kapsle s nebezpečným nervovým plynem... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (48)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tady dost fungovala nostalgie. Zase jsem se na čas vrátil do těch krásných třinácti a nechal se unášet na vlnách tuctového, jednoduchého, ale přesto účinného onemanhero akčňáku. Určitě škoda, že Doplh kromě jednoho dvou kopů nic nepředvedl a příběh byl předvídatelný až hanba, ten zásadní závěrečný zvrat vůbec nefungoval, protože byl jasný jak chleba z máslem, ale i tak jsem na to strašně rád koukl. Kdybych to viděl ve své době, asi bych to vnímal hůř, teď to na mě působilo až mile. Hlavně se mi hrozně líbí ty (post)osmdesátkové ovečkovsky huňaté hřívy tehdejších žen, a hříva Lisy Berkley, hmmm, jen do ní zabořit nos. Rozhodně jste ale určitě viděli lepší lundgrenovku, a ne jen jednu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už neviem, ako to hodnotiť, lebo som to videl kedysi dávno, keď som mal dvanásť rokov v jednom zaniknutom bratislavskom kine, z ktorého si pamätám balkón s nepohodlnými sedačkami (nie Hviezdu). S kamošom sme vtedy Lundgrena žrali, pretože sme chceli byť iní, tí ostatní žrali hlavne Van Dammeho, ktorý mi bol od začiatku nesympatický. Ale viem, že z filmu som bohvieako nadšený nebol ani vtedy. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Viac triler ako akčný, a Lungren sa predsalen hodí viac do akčňákov. Vyvrcholenie zápletky ala 'vrahom je záhradník' je tak trochu predvídateľné, napriek tomu sledovanie tohoto trileru nebol zabitý čas, hlavne vďaka charizmatickému Lungrenovi. Škoda, že príbeh neponúkol žiadnu nadstavbu iba priemer. ()

Domitri 

všechny recenze uživatele

Tak Dolphin se zase předvedl v tom světle ve kterým ho všichni znali... Jestli někdy najdu dobrej film kde je v hlavní roli, tak asi začnu věřit na nadpřirozené jevy, protože to je až abnormální... Ale dejme tomu... aspoň tam bylo hezký prostředí... sice věci jako, bodnu ho do zad ale v dalším záběru bude mít krvavou jen nohu, byli vážně až dechberoucí... ale je to myslím jeden z lepších filmů s Dolphinem... Takže si to asi i tu hvězdu zaslouží.. aspň za tu snahu ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren asi nikdy nebude hercem, kterému bych věřil jeho charakterní herectví. O něco takového se pokusil ztělesněním postavy novináře, který objevil to, co neměl. Námět by to nebyl vůbec nezajímavý, ale jeho následná realizace dost zaostává za očekávaným výsledkem. Akce skoro žádná, politické pozadí jen velmi nahrubo nahozené počítající s neznalostí diváka, Lundgren se vláčně přesunuje z jednoho obrazu do druhého, aniž by změnil výraz a Manny Coto je velmi slabý režisér, který to neuměl poutavě poskládat a celé se to proměnilo ve frašku. Je možné, že film vypadal v počátcích realizace jako ambiciozní špionážní thriller určený pro kina, který tehdejší akční hvězdu Lundgrena posune k náročným rolím a vymaní ho z béčkových filmů. Nic z toho se nestalo. Podobně jako jeho kolega Van Damme nebyl na tyhle filmy stavěný. Rok nato spolu svedli švédsko - belgický souboj v Univerzálním vojákovi, kde se pod taktovkou německého režiséra, zase našli. Tenhle film se ale nepovedl. 20% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film měl režírovat William Tannen, odstoupil však těsně před začátkem natáčení. (Terva)
  • Natáčalo sa od 13. apríla do 1. júla 1990 v Izraeli. (m.a.t.o.)
  • Kvôli vojenskému konfliktu v Perzskom zálive posunul francúzsky distribútor premiéru filmu o šesť mesiacov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama