Chaplin manželkou
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1914, 6 min
Charles ChaplinHrají:
Charles Chaplin, Mack SwainObsah
Charles Chaplin v kostýme ženy, ktorá si prišla so svojim manželom pozrieť vojenský sprievod. Manžel sa vytratí preč s inou ženou a manželka sa ho vydá hľadať. Dostane sa do konfliktu s režisérom, ktorému prekazí zábery sprievodu; zatancuje si na hudbu kapely; napadne policajta, manželovu novú známosť a aj samotného manžela, ktorý ju zhodí z móla do mora. (Diazbros)
Kulmon
Zajímavosti: První ze tří filmů, ve kterých si Chaplin zahrál ženu.(7.3.2008)
Hal_Moore
Ne, krom jednoho filmečku si mě zatím Charlie Chaplin nezískal. Opět převážně nudná, jen místy vtipná komedie s ubohým zakončením.(7.3.2008)
MM_Ramone
Staré nemé krátkometrážne komédie s Charlesom Chaplinom moc často nepozerám. Nepáčia sa mi. No začínam mať už aj pochybnosti o jeho sexuálnej orientácii. Naposledy som s nim videl snímok z roku 1915 "Chaplin dokonalou dámou", kde mal veškerý humor založený na tom, že sa prezliekol za ženu. V tomto filme - "Chaplin manželkou" je opäť v dámskych šatách. Stvárňuje žiarlivú ženskú, ktorá všetkých naokolo kope, fackuje, sáče,... Úbohy primitivizmus! *(16.11.2008)
formelin
Krátký groteskní výstup o dopadení manžela na záletech, natočený za 2 hodiny... Chaplin v první své ženské roli, kterou pak ještě zopakoval 2x a to v The Masquerader / Chaplin herečkou a Woman, A / Chaplin dokonalou dámou ...(28.12.2006)
Radko
Amerika sa vždy dokázala zabaviť na kopancoch, strkancoch a búchancoch končiacich vo vlnách oceánu - zvlášť, ak pochádzajú od ženy, ktorou je v skutočnosti nesmrteľný Charlie Chaplin.(22.11.2009)
MarekT
Starší grotesky od Charlieho většinou neoplývaly zrovna inteligentním humorem, ale tenhle výtvor je tak zoufale nevtipný, že marně vzpomínám, kdy jsem naposledy sedm minut protrpěl jako při sledování tohoto filmu.(7.6.2009)
corpsy
Dobrá groteska plná Chaplinovho tradičného fyzického humoru.(3.9.2010)
smeidler
Chtělo by to vidět s hudbou.(18.4.2009)
everlong
no mě Chaplin jako manželka příjde docela vtipný/á.....není to sice nic, co by si člověk zapamatoval na celý život, ale pobaví a o to přeci šlo a ještě musím dodat, že Chaplinovi ty " ženské role" fakt seděly. DÁLE HRAJÍ: Mack Sennett (Film Director) Billy Gilbert (Cop/Man in white shirt)(14.7.2009)