Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám a ne matně, ale vybavuju si ho i po letech docela slušně. Teď jenom nevím, jestli to bude tím, že jsem ho viděla tolikrát jako malá holka, nebo to bude tím, že přece jenom má tenhle film něco do sebe. No asi tak z obojího trochu. Některé scény a záběry vidím před očima dodnes, protože na mě tehdy strašně zapůsobily. Příběh je to dojemný a jako asi většina jsem tu kosatku milovala. Nevím, možná kdybych se na film dívala dnes znovu, měla bych na něj střízlivější názor, ale jelikož ho pořád vidím spíše dětskýma očima, budu hodnotit jako slušný film. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o problematických dospívajících, pěstounské péči a také o lásce ke zvířatům a poutu, které lze mezi člověkem a zvířetem navázat. Obsazení vévodí tehdejší vycházející hvězda Jason James Richter. Vždy se rád z nostalgie na tenhle film podívám, protože jsem v 90. letech vyrůstal a už tehdy jsem ho viděl několikrát. Vše podporuje také dobrá hudba. Rozhodně můžu doporučit. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl již jako dítě v kině a hned jsem si ho oblíbil. Velký podíl na tom má soundtrack a můj již tenkrát oblíbenec Michael Madsen. A přesto, že v současné době by se již nemohl konkurenci rovnat, tak pro mě to bude vždycky bezva odpočinkový film, který si zaslouží jen to nejlepší hodnocení :-) ()

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Willyho je film mého dětství a nedokážu ho hodnotit záporně. Samozřejmě to kinematograficky není žádná špička, ale to si dovolím tvrdit, ani nebylo cílem tvůrců. Pokud někdo hledá něco na pohodový večer s dětmi nebo jako já si chce zavzpomínat, je to ideální snímek. Pokud však hledáte nějaký silný film, o kterém budete ještě 2 dny přemýšlet, tohle NENÍ to pravé! :D Moje hodnocení je subjektivní protože jsem měla v dětství tenhle film na kazetě a koukala jsem na něj pořád dokola. Prostě je to moje srdcovka. :)) A jak již někdo psal, opravdu to ve mně vypěstovalo lásku k těmto úžasným zvířatům. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

V nostalgické náladě by se nemělo hodnotit, ale předem upozorňuji, že u některých filmů se prostě nehodnotí kvalita, ale oblíbenost filmu. Ano, je to i můj oblíbený film z dětství a proto ho mám hodně rád. Hodnocení berte s rezervou, ale já to tak prostě cejtim. Jako sem si díky Juráči oblíbil dinosaury, tak díky tomuhle filmu sem si oblíbil moře a kosatky. A soundtrack dokáže po letech vyvolat neuvěřitelnou spoustu emocí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)

Reklama

Reklama