Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

panvasik 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád. Vím, že jsem ho jako malý sledoval,.když hrál v televizi,.ale postupem času, jsem zapomněl na to, že film existuje a nedávno jsem se rozhodl, že je načase dát si maraton všech filmů, protože jedničku jsem si pamatoval matně a ostatní díly, byly pro mě velkou neznámou. Tentokrát jsem se neohlížel na hodnocení a jel jak zaběhnuté hodinky.  A musím říct, že jednička ve mě teď zpětně zanechala lepší pocit z toho filmu, než před těmi 10-ti lety a já si to fakt užil. Někdy je potřeba, aby si člověk od těch akčních a zběsilých blockbusteru dal pohov a zkoukl i něco klidnějšího. 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V časoch mého mládí to fičalo doma na VHSke, tak často, až som ju skoro zodral. Po dlhých rokoch, keď sa k tomu vraciam ako starý foter musím uznať, že je stále na čo pozerať. Je to príjemný rodinný film s perfektnou kosatkou, ktorá vyzerá stále super, ak nerátam scény, kde je komplet CGI. Postavy, herci, príbeh, hudba, kamera, more, západy slnka, to všetko do seba pekne zapadá, až dialogy, pri ktorých by sa mi pokazili zuby s tých sladkých slov, ak by som to mal po nich opakovať. Každopádne je to príjemná rodinná zábava, ktorá neomrzí a aj po rokoch mate chuť skákať s Willym cez skaly na slobodu. 70% - 3* ()

Reklama

Jig 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl po prvý raz ako 4 ročný a veľa som si z neho napamätal. No našťastie mi padol do rúk a konečne som zistil, aké skvelé dielo to je. Fantastický herecký výkon J.J. Richtera (Jessie) a veľryby Keiko spolu krásne zladil film až do samej bodky. Takisto aj hudba Basila Poleudorisa krásne sformovala film a VOALÁ vznikol emotívny a krásny film. Všetko by bolo dokonalé, keby neboli pokračovania filmu, ktoré so sebou mierne sitahli aj tento diel. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Používanie živých zvierat pre filmy je zvrhlosť, najmä ak ide o takýchto obrovských zvieracích hercov, ktorí sú celý život uväznení v kadejakých vodných parkoch. Nie je tajomstvom, že samec kosatky dravej Keiko, ktorý "hral" Willyho, mal byť po natáčaní utratený! Využiť a zahodiť! Je to strašné pokrytectvo, najmä, keď ide o film, ktorý hovorí o opaku. Ale Keiko bol nakoniec vďaka ochranárom zachránený a vypustený do voľnej prírody, a pointa filmu je tiež pekná, vlastne je chvályhodná. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem svou infantilnost a nesmrtelnou úchylku na své milované dětské filmy a knížky nezastírala. Když mi bylo kolem těch šesti až cca deseti let, byla jsem ta holka, co se zajímala o velryby, kosatky a jiné tvory, takže když jsem objevila Willyho, oblíbila jsem si ho tak nějak natrvalo. Pravda - teď už si ten film nemůžu pustit častěji, než jednou za pár let, ale pořád trvám na tom, že jednička má své kvality. Keiko je nádherný, majestátný a svou chytrostí okouzlí každého, koho potká; ty záběry na skákající kosatky jsou ohromující a přitom se Simonu Wincerovi podařilo i natočit vážně napínavé dramatické scény, které přitom končí dětsky uklidňujícím happyendem. Jo, je to trochu zdlouhavé a roztahané a sálají z toho devadesátá léta, ale jak jsem řekla - jednou za pět let... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)
  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno