Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V časoch mého mládí to fičalo doma na VHSke, tak často, až som ju skoro zodral. Po dlhých rokoch, keď sa k tomu vraciam ako starý foter musím uznať, že je stále na čo pozerať. Je to príjemný rodinný film s perfektnou kosatkou, ktorá vyzerá stále super, ak nerátam scény, kde je komplet CGI. Postavy, herci, príbeh, hudba, kamera, more, západy slnka, to všetko do seba pekne zapadá, až dialogy, pri ktorých by sa mi pokazili zuby s tých sladkých slov, ak by som to mal po nich opakovať. Každopádne je to príjemná rodinná zábava, ktorá neomrzí a aj po rokoch mate chuť skákať s Willym cez skaly na slobodu. 70% - 3* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajsich rodinnych filmov 90-tych rokov a nezabudnutelny zazitok navstevou v kine, ktore bolo sa mi zda vypredane alebo takmer uplne plne. Nedavno som si zopakoval tento zazitok a ani dnes nestratil nic na lesku a chapem, preco sa mi v roku 1994 tak strasne pacil. Myslim, ze je to asi jedina uloha, kde som videl drsneho Michaela Madsona v rodinnom filme :-) Velmi vela tu urobila aj krasna hudba... ______ Jason James Richter - (Jesse) +++ Lori Petty - (Rae Lindley) +++ Michael Madsen - (Glen Greenwood) +++ Michael Ironside - (Dial) +++ August Schellenberg - (Randolph Johnson) +++ Jayne Atkinson - (Annie Greenwood) +++ Mykelti Williamson - (Dwight Mercer) +++ ()

Reklama

Berenise 

všechny recenze uživatele

Škoda ako lacno, vypočítavo a hlúpo sa dá spraviť film na tak vážnu tému ako je oblasť zvierat, ich ochrany a všetkého, čo s tým súvisí. Pozitívum môže byť v akejsi podpore lásky k zvieratám, ale všetko v tom filme je tak zjednodušené a priamočiaro gýčové, že to pôsobí ako nie film pre deti, ale pre idiotov. Predstavujem si ich ako sedia doma/v kine na doch stoličkách pojedajúc desiaty hamburger toho dňa zalievajúc ho litrami coca-coly a na konci si vravia že každý problém tejto planéty u nich vyrieši kdejaké dieťa, takže bezstarostne prepnime kanál... ()

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Willyho je film mého dětství a nedokážu ho hodnotit záporně. Samozřejmě to kinematograficky není žádná špička, ale to si dovolím tvrdit, ani nebylo cílem tvůrců. Pokud někdo hledá něco na pohodový večer s dětmi nebo jako já si chce zavzpomínat, je to ideální snímek. Pokud však hledáte nějaký silný film, o kterém budete ještě 2 dny přemýšlet, tohle NENÍ to pravé! :D Moje hodnocení je subjektivní protože jsem měla v dětství tenhle film na kazetě a koukala jsem na něj pořád dokola. Prostě je to moje srdcovka. :)) A jak již někdo psal, opravdu to ve mně vypěstovalo lásku k těmto úžasným zvířatům. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených dětských filmů plný těch nejsilnějších emocí. A k samotné velrybě? Úžasný tvor a asi byla pořádná práce zvládnout tento film nějak natočit. Všechna čest! A jestli se nepletu, tak je to už nějaký rok, kdy velrybí představitel Willyho zemřel, takže jeho památku chci uctít krásnými 4 hvězdičkami. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)
  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)

Reklama

Reklama