Reklama

Reklama

Premiantka

Trailer 1

Obsahy(1)

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám. (Donart Film)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

Frantisek.Fu 

všechny recenze uživatele

Jade Halley Bartlett vytvořila slibný, komorný, konverzační drama se skvělou výstavbou a vykreslením postav, jejich charakterů a vzájemných vztahů a celkově by film působil perfektně. Ovšem jen v prvním a druhém dějství. Problém nastává v dějstvím třetím, nebo-li závěrečná cca půl hodina. Všechno co divák sledoval se začne pomalu rozplétat, gradovat ve skvělém napětí a najednou KONEC. Žádný závěr, žádné vyvrcholení. Film je prostě v jednom bodu utnut a to je vše. Netuším co tím režisérka zamýšlela, ale působí to na mě, že se se snažila Miller's Girl tak zdramatizovat, že v závěru nevěděla jak jí ukončit. 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný Martin Freeman a to je asi tak všetko. Bartlett nie je ani kontroverzná, ani nemá cit pre atmosféru a väčšina dialógov pôsobí divadelne a neprirodzene. Absolútne nevyužíva prostredie a neprebúdza morálne a etické otázky, ako by sa ohľadom takéhoto diela žiadalo. Je to výsek zo života postáv, z ktorých žiadna nemá dostatočnú hĺbku. Štve ma to, lebo potenciál to malo. Takto je to bez čohokoľvek čo by to robilo špecifickým. Dokonca aj vo filmografií Ortegy a Freemana je to len drobná vlnka, ktorá zase zmizne a všimne si ju len málokto. Oceňujem len to, že to nebolo nudné. Len strašne šedé. Bez akejkoľvek emocionálnej farby. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega má na to stát se skutečnou hvězdou, protože jí člověk snadno věří dvě odvrácené tváře Cairo Sweet. Scénář Jade Halley Bartlett poté neskrývá ambice, přeci jen s nimi ovšem příliš nesvede. Výsledkem je film se slibným námětem, který ovšem svůj potenciál nezvládne nějak vytěžit a nálepku kontroverzní či provokativní mu může vlastně nadělit pouze někdo jako Ned Flanders. Přes slibný potenciál Premiantka nedodá pocitově tu nejlepší satisfakci, na poměry celovečerního debutu poté rozhodně řemeslně zručná záležitost. Bohužel takový ten typ filmu, který se snaží tvářit provokativně a ambiciózně kontroverzně, v závěru ovšem neukáže ani výstřih. Verhoeven i Vinteberg by z toho jistě vytěžili více, oba sice na krapet jiné vině, nejspíš ovšem více působivěji nežli výsledek od Bartlett.... ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhala medzi 3 a 4 hviezdami, ale nakoniec som sa rozhodla pre 3. Čo sa mi na filme páčilo najviac bola vzájomná chémia medzi Martinom Freemanom a Jennou Ortegou. To bolo ozaj uveriteľné a dobre zahrané. Takisto vizuál to má krásny, priam podmanivý. Avšak dej je veľmi jednoduchý, vedľajšie postavy sú väčšinou nezáživné a koniec tiež mohol byť lepší. Takže lepšie 3 * a 65%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ortega má budúcnosť, ukazuje, že jej kariéra márna nebude a aby to podporila, tak veľmi jemne zdvihla aj dúhovú vlajočku, aby bolo jasné, že je na správnej strane barikády. Ale ako objekt dráždenia učiteľových nohavíc? Nuž, ja by som ešte počkal, lebo Ortega stále pôsobí len ako pedo objekt. Problém je, že vo filme nie je toho oveľa viac, než je v traileri. Tej látky je málo a koniec môže privodiť pocit, že to bolo celé o ničom. Celé to stojí len na kvalitných hereckých výkonoch, ktoré film potiahli vyššie, pozerá sa to dobre, no nejaká pointa príbehu nakoniec nepríde. Film je skôr o šikovnej manipulácii, ktorá v človeku môže časom prerásť do psychopatických rozmerov. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie prebehlo v Cartersville v štáte Georgia v septembri 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama