Reklama

Reklama

Premiantka

Trailer 1

Obsahy(1)

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám. (Donart Film)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný Martin Freeman a to je asi tak všetko. Bartlett nie je ani kontroverzná, ani nemá cit pre atmosféru a väčšina dialógov pôsobí divadelne a neprirodzene. Absolútne nevyužíva prostredie a neprebúdza morálne a etické otázky, ako by sa ohľadom takéhoto diela žiadalo. Je to výsek zo života postáv, z ktorých žiadna nemá dostatočnú hĺbku. Štve ma to, lebo potenciál to malo. Takto je to bez čohokoľvek čo by to robilo špecifickým. Dokonca aj vo filmografií Ortegy a Freemana je to len drobná vlnka, ktorá zase zmizne a všimne si ju len málokto. Oceňujem len to, že to nebolo nudné. Len strašne šedé. Bez akejkoľvek emocionálnej farby. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak vypadá film co není ani to ani to a ani to. Není to komedie jelikož tam není nic vtipného není to drama , protože to není dost dramatické a není to romantické jelikož jen z toho, že si někdo udělá dobře z představy, že spí s studentkou nebo, že ta studentka spí s ním romantický film neuděláte navíc kdejaký romantický seriál nebo telenovela co běží bůhví kde předvedou  v 30 minutách více romantiky než tohle v 93 minutách. Navíc tohle ani nedává smysl studentka se zde vybavuje s učiteli a nikomu to nevadí  její kámoška otevřeně nabaluje učitele a taky to je všem buřt. Pak jí ten učitel dá za úkol napsat esej o jeho díle a ona napíše esej o tom jak s ním chce spát on si to přečte udělá se u toho a druhý den ve škole jí řekne, že o tom nemůže psát jelikož to není vhodné ona mu řekne, že o tom psát bude , protože ho miluje .  Tak on jde domů za ženou  a řekne jí o tom jí to nevadí (sci-fi) a chce, by jí to přečetl (jo, protože takhle by se zadaná ženská určitě chovala) pak se ta studentka začne mstít a pošle tu esej ředitelce a ta si je oba předvolá  na konci ho vyhodí . P.s. na konci si všichni hrajou na chytré, že studentky jsou vyhcané a balí učitele , ale oba to povolily a té jeho ženě to nevadilo dokonce chtěla tu esej přečíst tak, že jsou buď blbí , že to dopustí nebo úchylní, že je to rajcuje. P.s. 2 ten druhý učitel dostává nahé fotky od studentek, ale maže si je , aby se na něj nepřišlo to je sice pěkné ale pokud si je nemažou ty dotyčné tak mu to moc nepomůže. 20 procent za Ortegu jinak trailer klame většina těch scén tam ani není . ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film režisérsky debutujúcej Jade Halley Bartlett má v sebe potenciál, ktorý tematicky síce nie je žiadnou novinkou, z hľadiska obsahu, hereckých výkonov a vedenia príbehu však stále obsahuje možnosti. Duo Martin Freeman / Jenna Ortega je zaujímavým výberom, predstavujúci pomerne značný kontrast. Chémia medzi nimi nie vždy funguje podľa predstáv a cca o tridsať rokov mladšia Jenna v podstate vo všetkých scénach tak trochu prevalcuje skúseného Martina. Zachytenie charakteru postáv, aj tých vedľajších, a ich ďalší rozbor je v dvojdimenzionálnej rovine. K záverečnému vyvrcholeniu by mohli venovať viac pozorností. P.S.: Milovníkov literatúry, predovšetkým tej erotickej, potešia len čiastočne. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega má na to stát se skutečnou hvězdou, protože jí člověk snadno věří dvě odvrácené tváře Cairo Sweet. Scénář Jade Halley Bartlett poté neskrývá ambice, přeci jen s nimi ovšem příliš nesvede. Výsledkem je film se slibným námětem, který ovšem svůj potenciál nezvládne nějak vytěžit a nálepku kontroverzní či provokativní mu může vlastně nadělit pouze někdo jako Ned Flanders. Přes slibný potenciál Premiantka nedodá pocitově tu nejlepší satisfakci, na poměry celovečerního debutu poté rozhodně řemeslně zručná záležitost. Bohužel takový ten typ filmu, který se snaží tvářit provokativně a ambiciózně kontroverzně, v závěru ovšem neukáže ani výstřih. Verhoeven i Vinteberg by z toho jistě vytěžili více, oba sice na krapet jiné vině, nejspíš ovšem více působivěji nežli výsledek od Bartlett.... ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   Na tento film jsem se delší dobu upřímně těšil. Trailer mne zaujal, Martina mám opravdu rád, a poslední dobou se mi zalíbila i mlaďoučká Jenna Ortega, která dle mého názoru jednoho dne bude velikou hvězdou. Abych začal spíš těmi pozitivy - herecké výkony opravdu kvalitní, dobrá hudba, normální kamera, která neurazí, kratší délka filmu (s ohledem na žánr). Zde ale moje pozitiva jaksi bohužel končí. Kdybych měl začít mluvit o scénáři, příběhu a režii, shodl bych se s mnohými recenzemi, na které k tomuto filmu narážím - "nevyužitý potenciál". A opravdu, bohužel tomu tak je. Scénář strašně, ale strašně škobrtá, nedotahuje věci do konce, nevyužívá mnoho vztahy mezi postavami, zdá se velmi fádní, jako kdyby už na začátku člověk věděl, jak to dopadne. Nejsem ani fanda toho temného konce, který nám Jade Halley Bartlett představila. I přes veškerou snahu herců příběh není ničím zajímavý, což je strašná škoda, protože dle traileru jsem měl naprosto jinou představu nad tím, jak by tento film mohl vypadat a dopadnout. |5/10| ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie prebehlo v Cartersville v štáte Georgia v septembri 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno