Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malé Devon, která prožila zkušenost blízké smrti. Po operaci srdce se následkem toho uzavřela sama do sebe. Žije s rodiči v bohaté čtvrti, kde je pro její obyvatele nejdůležitější společenský vliv a stav konta. Tam jezdí mladý zahradník Trent, aby si vydělal pár dolarů. Devon k němu přilne a mezi nimi se vyvine krásné přátelství, které však společenská vrstva jejich rodičů nedokáže přijmout. (Pizza)

(více)

Recenze (31)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tak trochy jiný film, u kterého se nedivím, že jsem ho roky odkládal. Tím nechci říct, že je špatný jen je opravdu divný - prostě taková nezávislá moralitka, říznutá pohádkou a fantazií. Herecky i filmařsky slušné, takže se na to dobře kouká a divák je zvědavý jak to skončí. Charaktery všech postav jsou jasné od začátku, motivace těch hlavních mi nebyly jasné úplně ani na konci, tak tohle je asi hlavní vada na kráse. Někteří v tom vidí sociální satiru, já si k nim moc nepřidám, protože pokrytci, vychcánci a provokatéři jsou naskrz všemi strukturami a každého láká jiný způsob života. Nemám důvod ho doporučovat, ale své zastánce si určitě najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Málá Devon málem umřela, dvakrát, a tak nemá dvakrát zdravej náhled na smrt. Velkej (vyvrhel společnosti) Trent má sice zdravej náhled na smrt i na život, ale platný mu to je jak mrtvýmu zimník, protože jednou taky málem umřel. Devon a Trent, Trent a Devon, znějí hezky jim a asi i mně, ne už ale rodičům z odpornýho placatýho předměstí, protože když dceři sáhne pod halenku zazobanej smraďoch ze sousedství, chtěl ji přece jen pošimrat, jak jí ale věnuje želvičku "špína", je jasný, že to udělal výměnou za kačenku. Sam Rockwell zase "laškuje" s holčičkama, zase je při tom neskutečnej a to všechno ve filmu o pokrytectví svrchovaných, kde jsou ale krapet zlí všichni...a přitom nikdo. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh. Ze začátku jsem se do děje dostávala pomalu, ale pak mě to vtáhlo. Po tom konci vůbec nevím, co si o filmu mám myslet. I když to nehodnotím plným počtem, tak tenhle film budu mít v hlavě ještě dlouho. Nechal ve mě rozporuplný pocity. Možná to bylo tím snobským prostředím, ve kterým se děj odehrával. 85%. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Skvělý a přitom neznámý film. Moc jsem od toho nečekal, ale dostal jsem zajímavé zábavy měrou vrchovatou. Hlavní představitelka je na svůj věk vskutku originální dívka a Rockwell je správný buran .) Stále se nemohu rozhodnout jestli film trochu nekazí těžce "pohádkový" závěr, ale nejspíš tam byl nutný. Mám pro to slabost. Pět. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o jednom neobvyklém přátelství a pokrytectví a povrchnosti zazobaných amíků, kteří si pořád na něco hrají a ještě mnohem více skrývají, než ukazují. V hlavní roli parádní Sam Rockwell a skvělá malinká Mischa Barton. Samovy (nejen) fanynky jistě ocení jednu z úvodních scén, kdy za horkého, letního dne skočí z mostu do řeky, aby se zchladil, přičemž nám bude nabídnut kompletní pohled na jeho nahé tělo:) Mně zase dostávaly jeho scény s Ericem Mabiusem, které mě velmi mile překvapily, jelikož jsem zrovna v tomto filmu něco podobného nečekala. Prostě tady ty "mužské záležitosti" žeru:) Lawn Dogs nabízí v podstatě většinu filmu prostor pro rozvíjení přátelství mezi Trentem a Devon a objeví se i několik scén, v nichž jsem měla dojem, jako by Trent na chvíli k Devon pocítil i něco, co by dle něj neměl, nebo jej trochu vyleká, co dělá naopak ona. I tak jsem však rozhodně neměla z jejich vztahu dojem, že by v něm bylo něco "sexuálního." Snímek možná není ani tolik o tom, jak vyšší kruhy odsuzují "zakázané" přátelství mezi dvěma odlišnými, nejen věkovými, "vrstvami", ale také v jisté míře o tom, co takoví, na první pohled dokonale fungující lidé, skrývají. Máme tu Kathleen Quinlan, která má aférku s jedním týpkem, který je jinak naprostý kretén. Je tu jeho kámoš, Eric Mabius, na pohled stejně drsný, ale jinak je jasně vidět, že kdysi zřejmě něco bylo mezi ním a Trentem. Ať jednostranně, či jinak. Po většinu doby poměrně oddechový a příjemný snímek se zhruba 20 minut před koncem promění v poctivé drama, které vyvrcholí neočekávanými událostmi. Lehce fantasy konec byl tak nenásilně dojemnou tečkou za tímto, neprávem zapadlým filmem. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama