Reklama

Reklama

Zlý americký sen

(seriál)
  • Velká Británie American Nightmare (více)
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 2024, 2 h 15 min (Minutáž: 43–46 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

V roce 2015 jim domů vtrhli únosci. Prožili si peklo, ale když se zmizelá žena objeví, policie má za to, že si všechno vymysleli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že Netflix dokumenty umí. Tentokrát není ani přepálená stopáž, klasické netflix balastní kecy taky zmizely, tři díly jsou akorát a každý z nich má "svůj příběh". Spoiler: To co mohlo vypadat jako prvoplánované "hollywoodské" vyprávění příběhu, bylo za mě naopak velmi trefné - jako divák si projdete přesně stejnými fázemi jako novináři/zúčastnění/pozorovatelé tohoto případu tehdy - tedy nejprve "On lže,  je vrah" pak "Ona lže, všechno si to vymyslela" až po "Ti dementi policajtský...". Jen je strašidelný, že nebýt jedné ušťourané policajtky, tak dodnes žijí s nálepkou Lháři a podvodníci...(a to je další důkaz proč je dobře, že byl zrušený trest smrti...) ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Gone Girl v reálu, anebo vlastně ne? Celý příběh se zdál od začátku přitažený za vlasy, po rozřešení to však dává smysl a je mi líto, té události a taky toho, že páru nikdo nevěřil. Ještěže tam kromě nic neřešících vyšetřovatelů byla i ta policistka, a únosce se dostal za mříže. ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Dokumenty tohoto typu má Netflix v malíčku. Neschopnost policie už mě ani nepřekvapuje. Příběh sice zní ze začátku neuvěřitelně, ovšem zainteresovaní by měli prověřit všechny verze a nezaměřit se jenom na subjektivní domněnky. Agent FBI, který chodil s Andreou? WTF? Všechno v cajku - tomu rozumím:) Lhářů tu máme bohužel hodně, většinou je za tím někdo blízký, víme. Mariňák & právník je kombinace přímo hororová. Sometimes truth is stranger than fiction. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trochu jiný případ. I Netflix se to tak snaží, hlavně v prvním díle, nastínit, že tady půjde o nějaké velké tajemno s mindfuckem v průběhu sledování, plus ještě do toho ten odkaz na Gone Girl. Jenže žádná velká záhada se nekoná a celé je to vlastně o tom, aby se poukázalo na nekalé praktiky policie, a to jak při výsleších, tak v průběhu samotného vyšetřování. Občas to připomíná jinou minisérii od Netflixu - Záznam doznání ( kterou určitě doporučuji ). No jediným štěstím asi je, že si dotyčný zapomněl někde v obýváku mobil a mohlo se to tak celé pohnout, jinak by to skončilo kdo ví jak. Špatný to určitě není, cílený i na ženy a na všechny, kteří se ocitnou v rukou policie a nebudou si chtít nechat srát na hlavu, když budou náhodu někdy v podobné situaci. Jen jsem čekal, že tentokrát dostanu něco jiného, ale v podstatě je to jen další případ, kdy se muži zákona snaží pošpinit obyčejné lidi, jen aby případ nějak uzavřeli. ()

Arigato 

všechny recenze uživatele

Je potřeba odlišit zpracování a samotný případ. Obsahově zajímavé, postup patřičných úřadů zcela absurdní a ani si nedokážu představit takovou situaci zažít na vlastní kůži. Po této stránce to nijak zlehčovat či jakkoliv shazovat nechci. Ale z hlediska zpracování je to na můj vkus až příliš táhlé a nikterak záživně podané. Asi bych tomu v jiném rozpoložení dal i o tu hvězdu navíc, ale dost silně o tom pochybuji. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama