Reklama

Reklama

Zlý americký sen

(seriál)
  • Velká Británie American Nightmare (více)
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 2024, 2 h 15 min (Minutáž: 43–46 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

V roce 2015 jim domů vtrhli únosci. Prožili si peklo, ale když se zmizelá žena objeví, policie má za to, že si všechno vymysleli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný True Crime od tvůrců Tinder Swindler jsem měl v očekávání vysoko, ale úplně nenaplnilo očekávání. Fakt, že jsem u toho 3x usnul je jedna věc a ikdyž to má pár zajímavých sekvencí, jako celek se trochu táhne a chybí tu větší zvratovitost. Líbila se mi  však podobnost s Gone Girl a první díl je asi nejvíce zajímavý. Únosy holt nejsou tak schocking jak vraždy. 6/10. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Keď sa povie Netflix produkcia, behajú mi zimomriavky po chrbte a očakávam ďalšiu LGBT hovadinu. Ak sa však jedná o dokumenty, hlavne tie kriminálne, Netflix to zvláda takmer na jednotku. Zaujímavý prípad, ktorý mi však v čase vyšetrovania v roku 2015 unikol. Celú dobu som sa nevedel rozhodnúť, komu veriť, na koho stranu sa mám prikloniť. Denis som ani trochu neveril jej teatrálne vystúpenia na štýl Amber Heard. Záver ma však hodne prekvapil a o danom prípade som si následne prečítal kopec vecí na internete. Tým pádom ma tento dokument zaujal a môže ho odporučiť najmä fanúšikom kanálu ID Extra ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda je od určitého okamihu pomerne dosť nechutná. Kto niekedy sedel pri vypočúvaní, ktoré sa neuberalo správnym smerom, respektíve svojou atmosférou neprebiehalo tým najlepším spôsobom, veľmi dobre chápe, ako sa musel mladý pán cítiť. Následne je samotný priebeh prípadu ako čistá tragikomédia v tom pravom slova zmysle. Jeden by si myslel, že na tej "mestskej polícii" v Amerike fakt naberajú samých dementov .. ()

Arigato 

všechny recenze uživatele

Je potřeba odlišit zpracování a samotný případ. Obsahově zajímavé, postup patřičných úřadů zcela absurdní a ani si nedokážu představit takovou situaci zažít na vlastní kůži. Po této stránce to nijak zlehčovat či jakkoliv shazovat nechci. Ale z hlediska zpracování je to na můj vkus až příliš táhlé a nikterak záživně podané. Asi bych tomu v jiném rozpoložení dal i o tu hvězdu navíc, ale dost silně o tom pochybuji. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trochu jiný případ. I Netflix se to tak snaží, hlavně v prvním díle, nastínit, že tady půjde o nějaké velké tajemno s mindfuckem v průběhu sledování, plus ještě do toho ten odkaz na Gone Girl. Jenže žádná velká záhada se nekoná a celé je to vlastně o tom, aby se poukázalo na nekalé praktiky policie, a to jak při výsleších, tak v průběhu samotného vyšetřování. Občas to připomíná jinou minisérii od Netflixu - Záznam doznání ( kterou určitě doporučuji ). No jediným štěstím asi je, že si dotyčný zapomněl někde v obýváku mobil a mohlo se to tak celé pohnout, jinak by to skončilo kdo ví jak. Špatný to určitě není, cílený i na ženy a na všechny, kteří se ocitnou v rukou policie a nebudou si chtít nechat srát na hlavu, když budou náhodu někdy v podobné situaci. Jen jsem čekal, že tentokrát dostanu něco jiného, ale v podstatě je to jen další případ, kdy se muži zákona snaží pošpinit obyčejné lidi, jen aby případ nějak uzavřeli. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama