Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a dobově krásný film , který ač je němý má rozhodně co nabídnout a bylo mi velkým zážitkem pozorovat jak herci veškeré emoce vyjádřují pouze mimikou , společně s krásnou hudbou , která vše dokresluje. Klasika , která rozhodně stojí za shlédnutí a nabízí nejen porci komických , ale i emotivně vypjatých situací. Na nejvyšší hodnocení to i přes svou nespornou kvalitu pro mě ovšem není , něco mi zde přece jen chybí. Film: 85% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Problém s klasickými groteskami je ten, že človek sa má pri nich smiať, ale v súčasnosti to moc neide. Preto ich treba hodnotiť v kontexte doby a s prihliadnutím na to, že sa na ne príjemne pozerá. Chaplin je skvelý komik, niektoré scény sú vynikajúce, ale predsa sa písal rok 1921 a tempo filmu je nesúrodé a dej je predsalen trochu "chudý". Hudba je tiež dosť zastaralá a pre obyčajného diváka je film prakticky nepozerateľný. Každopádne na slabšie 80% by to malo aj tak stačiť (minimálne za geniálnu scénu so vstávaním a deravou dekou). ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

1 film, 2 herci, 3 písmena = jedna nestárnoucí klasika. Chaplinův celovečerní režijní debut je stejně dobrou komedií jako tragédií, která s nebývalou otevřeností nejen zobrazuje, ale také kritizuje dobové sociální poměry. Ze dvou dějových linií – “chudinské“ a “buržoazní“ – sice dostala výrazně větší prostor ta první s tulákem (pobavit diváka, o to šlo především), ale obratnost jejich závěrečného protnutí by Chaplinovy mohli závidět mnozí dnešní „bojovníci za práva lidu“. Výhradně situační humor umí překvapit vhodným načasováním i nečekanou pointou. Komediální talent Charlieho i Jackieho je obdivuhodný, prostor jim věnovaný zasloužený. Ve filmu je mnoho scén, kdy oba před někým utíkají, někoho provokují… vzájemně se skvěle doplňují, což je nejlépe zužitkováno v dlouhé scéně jejich úprku před policistou. Málo, opravdu málo filmů mě natolik nadchlo svou upřímností. 95% Zajímavé komentáře: berg.12, Kirké, xmojses, Borec3 ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Po svém prvním shlédnutí jsem filmu dala jen 3*, nějak jsem v něm nenalezla to tolik 'opěvované' kouzlo. Tentokrát, s doprovodem živé hudby skupiny Mythematica, jsem svoje hodnocení musela upravit, ten film se mi líbil vážně dost. Nejedná se jen o obyčejnou grotesku, dominuje v ní hlavně příběh o vztahu fenomenálně proslulého Tuláka a malého chlapce, příběh, který Chaplinovi pomáhal vyrovnat se se ztrátou vlastního novorozeného syna. Právě v něm a hlavně v tom, jak je odvyprávěn, jsem konečně to kouzlo našla. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, některé momenty byly přímo kouzelné (doktor, noclehárna) ale některé mě vyloženě nudily (hlavně ten sen o nebi). Jinak vše šlape jak má a film moc nenudí. Jistě, z pohledu dneška, je snímek dost naivní, ale to mi nijak nevadilo. Takže za mě dávám 80 % s tím, že Charlieho vrchol pro mě zůstává The Great Dictator. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Poměr natočeného a skutečně použitého filmového materiálu je v Kidovi ze všech Chaplinových filmů daleko nejvyšší (53:1). (džanik)
  • Když je Kid (Jackie Coogan) odebrán Trampovi (Charlie Chaplin) a dán do siročince, hrozně křičí. Zásluhu na tom měl jeho otec Jack: vyděsil ho, že když pořádně nezakřičí, tak ho do sirotčince opravdu pošle. (Kulmon)

Reklama

Reklama