Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Hudební

Oblíbené filmy (10)

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Nejromantičtější vyznání lásky Jacka Nicholsona Helen Huntové „ ..kvůli vám se pokusím i polepšit". Geniální film, geniální Jack Nicholson. Citlivý, milý a něžný příběh ve vynikající komedii. Pro tenhle film mám zvláštní slabost. LEPŠÍ UŽ TO BÝT NEMOHLO. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

Amarcord

Amarcord (1973)

Amarcord je pro mne - slovy Jiřího Menzela - TAKOVÁ VELKÁ VOŇAVÁ KYTKA. Jeden z mých NEJ. Maestro Fellini, Nino Rota a Tomino Guerra (původní scénář). Amarcord je óda na život a pro mě vždycky, znovu a pokaždé, radost a potěšení. Humor a něha. " voglio una donnaaaaa!!!" http://www.youtube.com/watch?v=Au02p8huOuU

Maják

Maják (1972)

Film, který projasnil mé dospívání a navždy hluboce zasáhl. Chmaro a Jimmy, pořád jste tu ... Viděla jsem vás spolu tancovat, když jsem se koukala z Akaby směrem na Eilat:-).

Hoří, má panenko

Hoří, má panenko (1967)

Tak sarkasticky a nemilosrdně do vlastních řad! Zdrcující a geniálně vtipná a pro mne ta NEJ NEJ NEJ česká komedie. Viděla jsem ji snad už tisíckrát ..."Kultovní" film naší rodiny.

S láskou Vincent

S láskou Vincent (2017)

Pohádkově zázračný hold umělci, který nebyl oceněn ani pochopen dokud žil. Okouzlující a láskyplná pocta tvůrců filmu Vincentu van Goghovi. Namalovat ručně celý film olejovými barvami na plátno? Užasná práce, před kterou jen s obdivem hluboce smekám. Vincentův život plný tajemství, bolesti, smutku i radostí k nám promluvá jen tahy jeho štětce s paletou jeho nádherně zářivých barev. I když si odmyslím jedinečný vizuální dojem, nezbyde pro mne jen pouhý detektivní příběh. Pátrání po tajemné smrti VvG postupně odhaluje nejen složitost lidské duše, ale i její sny, touhy a krásu světa ... a hvězdy nade všemi.