Reklama

Reklama

Shi po tian jian

  • Hongkong 石破天驚 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Bojovník Cheung dostane jednoho dne dopis, že jeho otec umírá. Na smrtelné posteli je otcem donucen slíbit, že už nikdy nebude bojovat. Místní gangsteři cítí příležitost k obohacení. Vydírají rodinu s cílem koupit levně jejich pozemky, ale zajdou příliš daleko. Cheung porušuje slib a jde si pro svou pomstu. (Grimaldi)

Recenze (2)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mladík Cheung Da Gong (Henry Yu Yung) se vrací domů, protože jeho otec na tom není zdravotně dobře. Otec ho na smrtelné posteli požádá, aby přestal zápasit a postaral se o matku, sestru a rodinnou farmu. Dodržet slib bude obtížné, protože místní boss má zájem o jejich pozemky a nezastaví se před ničím... Komparzistu Jackie Chana lze nalézt v jedné scéně jako násilníka bijícího ženu. O choreografii soubojů se postaral Yuen Wo Ping. Snímek Shi po tian jian (1973) je také známý pod názvy The Awaken Punch, Village on Fire, Buddhist Shaolin Avengers a The Fury of the Black Belt. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Tuctový film o pomstě, který rozhodně nenadchne. I když jsem se snažil na film naladit, vůbec nic mi nešlo naproti. Děj je vyloženě trapný, v určitých okamžicích až bolestně moc. I když se netočilo v kulisách ale exteriérech, je rozhodně znát hodně malý rozpočet. Pro fanoušky Hongkongské kinematografie může být „zajímavá“ malá rolička Jackieho Chana který se objeví na pár vteřin v záběru, kde mlátí místní prostitutku. Je to sice prvotina ale i tak bych od Yuena Woo Pinga v roli jednoho z akčních choreografů očekával o dost víc. Myšleno, že akce je dost ale její provedení je nezáživné. Jediná kreativní scéna je tak scéna s kolem asi v půlce filmu, která celý snímek alespoň mírně zachraňuje. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama