Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Velice silná zpověď mladé dívky. Film je po všech stránkách skvělý, od propracovaného scénáře až po herecké výkony z nichž vyzdvihnu samozřejmě Kirsten Stewart, která celý film táhne a věříte jí úplně všechno, a pak Steve Zahn, kterého jindy moc nemusím, ale tady dostal skvělou roli a řádně ji využil. Proč filmy jako Speak nejsou nominované na Oscary? Kirsten by měla být nominovaná za hlavní roli a Steve za vedlejší. Tohle se opravdu povedlo. Doporučuji všem, od intelektuálů až po akční maniakální militaristy, který si alespoň odpočinou od všech těch pif paf věcí. A že to bude stát za to. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Snímek je jeden z mnoha o teenagerech, lépe řečeno amerických teenagerech, takže mě ani nepřekvapuje jejich flegmatický přístup k Melindě .. nikdo se po celou dobu nezajímal, co se s ní vlastně děje, ačkoliv to bylo na pohled zřejmé. Nemluvě o jejích rodičích, kteří si nevšimli, že jejích dítě celou dobu něčím trpí. Někteří učitelé mi přišli směšní, paní Lesní žena a úča, která ani neví, co vlastně učí :D To mě na tom pobavilo .. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragickosť tohto príbehu, ktorý je dnes podobný mnohým iným, a z ktorého by bol ešte pred pár rokmi škandalózny film, je v súčasnosti krutou realitou, čo potvrdzuje aj množstvo filmov s podobnou tematikou. Takže začína byť rozhodujúce už nielen šokovať, ale látku aj kvalitne predniesť. To sa podarilo za účasti veľmi dobrého hereckého výkonu Kristen Stewart a solídnej réžie. Flashbacky boli veľmi dobre rozkúskované a použité na tých správnych miestach, dej nenudil, napätie rástlo spolu so spokojnosťou. 80%. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Je začátek školního roku a Melinda se po prázdninách vrací do školy. Několik záběrů nám dává tušit, že je všechno jinak než tomu bývalo před prázdninami. Co se stalo, že jí všichni nazývají práskačkou a že očividně její popularita nebyla vždy tak tristní? Postupně zjišťujeme, že outsiderství hlavní hrdinky má závažnou příčinu a že se ve svém mlčení svým způsobem vyrovnává s hroznou událostí jedné noci. Speak je film sympatický hlavně svým minimalismem, netlačí zbytečně na pilu a k jádru věci se dostáváme pozvolna. Prostředí americké střední školy je už samo o sobě dost depresivní, ještě více umocňující Melindiny myšlenky. O kvalitách herectví Kristen Stewart, na jejímž silném výkonu to vše stojí (ne padá), netřeba se zmiňovat. Myslím, že o téhle sličné dívence ještě hodně uslyšíme, nejen ve spojení s The Twilight saga. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fascinující...příběh sám o sobě není nikterak originální,ovšem atmosféra a emoce,které tento snímek nabízí mě prostě dostaly.Hlavní zásluhu na tom má vynikající Kristen Stewart,která celý flm táhne a díky ní je vše uvěřitelné.Sem rád,že Kirsten dokazuje,že je nejen hezká,ale že v ní opravdu něco je a já jí tak nebudu muset nenávidět za Twilight...90% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno