Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Happens 

všechny recenze uživatele

Asi budu ukamenován, ale Kristen předvádí jeden typ výrazu, který sebou nosí i ve Twilight. Nosí ho všude. Je v módě? Film je táhlý a unylý. Rozhodně bych ho propagoval do škol, je to rozhodně marketingově dobré pro neutajování takových zločinů. Nicméně film byl předvídatelný, Kristen se nenaučila jiný výraz a chvílemi jsem přemýšlel, zda film dokoukám do konce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragickosť tohto príbehu, ktorý je dnes podobný mnohým iným, a z ktorého by bol ešte pred pár rokmi škandalózny film, je v súčasnosti krutou realitou, čo potvrdzuje aj množstvo filmov s podobnou tematikou. Takže začína byť rozhodujúce už nielen šokovať, ale látku aj kvalitne predniesť. To sa podarilo za účasti veľmi dobrého hereckého výkonu Kristen Stewart a solídnej réžie. Flashbacky boli veľmi dobre rozkúskované a použité na tých správnych miestach, dej nenudil, napätie rástlo spolu so spokojnosťou. 80%. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Celý snímek se věnuje jednak šikaně, a druhak jejímu životu v ústraní, mimo kolektiv. A protože jde výlučně o pohled do dívčího světa, šikana je tu - oproti jiným snímkům s tímto tématem - jen v podobě menších ústrků a psychologického nátlaku. Stewart to sice úplně jednoduchý nemá, ale zároveň nedostává takovou sodovku, aby divák nestačil třeštit oči. Její deprimované přeživání každého šedého dne má díky soucitu takový líbivý nádech, a tak dám slušné hodnocení. Z příběhu samotného ale příliš nadšení necítím. Dívky Speak přivítají asi spíše. Drsnějším a autentičtějším snímkem o šikaně je estonská Zkažená mládež. Alternativa: Klass, Ondskan. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Potenciál snímku podle mě zůstal nevyužit. Kristen Stewart podala sice velmi dobrý herecký výkon (no ostatně, kdo viděl Úkryt nebo Útěk do divočiny, nemá tutu nadějnou herečku zaškatulkovanou jenom z přiblblého Stmívání), ale to bylo na filmu asi to jediné, co opravdu fungovalo. Jinak mi to připomínalo nic moc extra teen film plný klišé o jednom nepřispůsobivém jedinci, místo dramatu, ve kterém plně cítíme s hlavní postavou a události kolem ní s námi řádně citově pohnou. Lepší 3*, ale kvůli nenaplněnému očekávání zaokrouhluju směrem dolů. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu je tak rozporuplné, že snad jsem první nechtěla ani hodnotit. Kristen Bella Stewart je pro mne hrozně zaškatulkovaná herečka a já ji od tud opravdu nemohu dostat. Proto mi to vrhalo dost špatný stín na celé ty její smutné grimasy. Ten film je docela dost nudný, pointa se tam skrývá a upřímně bych kvůli nějakému tempu půlku scén vyškrtla. I boj na konci mohl být lépe natočený. Nu, zklamaná a to velice. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama