Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

suicide 

všechny recenze uživatele

Člověk si chce pustit nějaký dobrý film dopoledne, ale jaká chyba, že jsem vybral zrovna Speak. Takový depresivní film od samého počátku jsem už dlouho neviděl. A nejhorší je, že divák vlastě neví, proč tomu tak je... i když může více než dobře hádat... Ale na příčinách zas tak nezáleží - jde jen o tu interakci Melindy s okolím. Jak ji berou spolužáci, jak ji berou různí učitelé či pseudopřátelé a jaký ona sama má na ně vliv.... Určitě se v tom filmů dá najít mnohem více, než divák vídající obvyklé nenáročné komerční filmy je zvyklý vůbec hledat... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I přestože má Kristen Stewart stejný výraz, jako ve všech ostatních filmech, tak zrovna do tohoto snímku se k ní hodil. Televize Showtime vždycky měla a má kvalitní televizní produkci dotýkající se aktuálních témat ze života - ať už humorně či dramaticky. Speak je v prvé řadě drama, ale nebojí se občas lehce odlehčit, což je dobře. A že je pointa známa prakticky od začátku filmu, to už není tak důležité. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici filmu som si vravela, že do čoho som to zase raz vliezla, aj keď som v tej druhej pochopila, že to nie je úplná strata času, musím priznať, že viac ako 3* zo mňa nedostane. Téma nebola originálna, ale ja som vedela o čom bude a dúfala som, že na originalite a výnimočnosti jej pridá spracovanie. Nestalo sa a tak sa z celkom perspektívneho snímku vyvinula len veľmi priemerná drámička pre mládež, ktorá bude určite vďačnou cieľovou skupinou. Faktom je, že pár momentov vyvážilo jalovosť a preto hodnotím priemerne. Pokiaľ máte od 15 do 20 rokov- vrelo vám ho doporučujem. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně je příběh pěkně propletený, napínavý a zajímavý - na straně druhé jsou tu herci (a tím nemyslím pouze Kristen), kteří nedovedli navodit správnou atmosféru k samotnému příběhu. Každopádně se mi Kristen (po pár filmech, co jsem měla s ní možnost vidět - ano, včetně Twilight) líbí víc, když nemluví.. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, spíš se teda přikloním k těm třem. Své kvality film určitě má, je dobře natočený, trošku mi teda sem tam vadily takové ty rádoby umělecké záběry na žvýkající pusu, na kytičku s včeličkou atp, které mi přišly že tam jsou jen na efekt v tom smyslu "A kuuurva, no já se zase dívám na kvalitní umělecké dílo, teď moje kultura stoupne o 10 bodů". Co se týče stránky příběhu, je to takový ten holčičí film pro dívky, které jsou mimo kolektiv a chtěly by do něj (a to i přesto že je ten kolektiv stádo krav). Nebo je tu také možnost, že Kristen Stewart alias Melinda (příšerné jméno) vlastně díky všem těm věcem které předcházely ději filmu objevila sama sebe a byla v podstatě jediná normální, byla svá, byť daň kterou za to zaplatila byla příliš vysoká. Čímž se dostávám ke Kirsten Stewart a zbytku obsazení. Kristen S. mi zde kupodivu celkem sedla, ačkoli se stejně tváří stejně jako ve Stmívání, trochu jako kdyby byla na tripu. Zbytek herců mi přišel příliš nevýrazný na to, abych si je pamatoval, nicméně zmínit musím Roberta Burkeho, který byl krásně netolerantně xenofobně rasistický:-) Ale vážně, takového učitela bych nakopal do prdele. Nemůžu říct že bych se nudil, jen se mi nelíbila celková forma, vzhledem k zápletce to mohlo být podáno trochu lépe. Ale rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)
  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)

Reklama

Reklama