Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fascinující...příběh sám o sobě není nikterak originální,ovšem atmosféra a emoce,které tento snímek nabízí mě prostě dostaly.Hlavní zásluhu na tom má vynikající Kristen Stewart,která celý flm táhne a díky ní je vše uvěřitelné.Sem rád,že Kirsten dokazuje,že je nejen hezká,ale že v ní opravdu něco je a já jí tak nebudu muset nenávidět za Twilight...90% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewartová, ešte pred tým než sa stala hviezdou kinder-upírskej ságy "Twilight", skúšala rozbehnúť svoju hereckú karieru aj v iných filmoch. Ja som si ju prvý krát všimol v horrore "Kliatba domu slnečníc". A teraz ma znova zaujala v dráme "Speak", kde stvárnila mladú, stredoškolskú študentku. Mala vtedy iba štrnásť rokov a musím napísať, že predviedla veľmi dobrý výkon. Zdá sa, že Kristen Stewartová má talent. Až skončí s tými emo-vamp hlúposťami, tak si rád pozrem nejaký normálny film, v ktorom sa objaví. Má u mňa šancu. *** ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně je příběh pěkně propletený, napínavý a zajímavý - na straně druhé jsou tu herci (a tím nemyslím pouze Kristen), kteří nedovedli navodit správnou atmosféru k samotnému příběhu. Každopádně se mi Kristen (po pár filmech, co jsem měla s ní možnost vidět - ano, včetně Twilight) líbí víc, když nemluví.. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Teen dramat ze školního prostředí, kde je hlavní hrdina jakýsi vyvrhel, se kterým se nikdo nebaví, je už venku mnoho. Obvykle si je ale moc neužívám, protože většina z nich sleduje poměrně dost stejnou šablonu, což po nějakém čase začne nudit. Speak je ale jednou z těch příjemnějších výjimek. I když je zde hlavní hrdinka také "podivným" outsiderem, film pro to má velice dobrý a pochopitelný důvod. Týká se jisté tragické události, která je divákovi představována po kouscích, díky tomu snímek dobře udržuje divákovu pozornost z čiré zvědavosti z toho, co se vlastně stalo. Je to velice chytré a intimní nahlédnutí do mysli mladého člověka, kterému se stala poměrně dost nepříjemná věc, se kterou se ale s nikým nesvěřil, což ho ještě o to více užírá. I přestože to je tématem poměrně vážný film, je zajímavé, že se tak v mnohých situacích neprezentuje, některé scény tak mají docela odlehčený nádech. Nálepku dramatu si ale přesto zaslouží. Velice pěkná podívaná. A nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale Kristen Stewart v hlavní roli je tu fakt dobrá. Jakože fakt. Škoda, že o čtyři roky později se jí stala osudnou nejtrapnější upírská série se třpytícím se Cedricem Diggorym. Průměrné 4* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Melinda prožila otřesný zážitek, se kterým se bohužel nikomu nesvěřila a všichni jí mají za práskače, čímž je úplně vyloučena z kolektivu a je terčem šikany. Snaží se se svým problémem vyrovnat sama, ale to není úplně v jejích silách. Normální příběh, který nenabízí nic úžasného, takže z toho je takový průměr. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)
  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama