Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu na vážkách, zda dát 4* nebo 5*. Pocitově jsem někde mezi. Mluv je skvělé drama, které vypráví příběh znásilněné holky, s čímž souvisí její psychické problémy a neschopnost začlenění se do kolektivu, který ji až na pár výjimek nebere mezi sebe. Kristen Stewart již v takto útlém věku dokázala, že se narodila s obrovským hereckým talentem. Díky několika sympatickým a nesympatickým postavám, příběhu, hudbě a působivosti filmu jako celku, se přikloním k plnému počtu hvězdiček. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, zpracování takové nijaké. Hodnotila jsem vysoko jen kvůli přesvědčivé Kristen Stewart, která vzhledem ke svému tehdejšímu věku podala opravdu skvělý výkon v roli s takovou tématikou. Jiné postavy mi v celém tom filmu připadaly tak nějak jakoby "na návštěvě". Učitelé tam mleli příšerný hlouposti, spolužáci jen tak odříkávali své texty a na rodičích nebylo vidět vůbec nic - to měl být snad záměr? A ta hudba se mi k tomu tedy vůbec nehodila. 4 hvězdy pro Kristen, pro ostatní "odpad". ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fascinující...příběh sám o sobě není nikterak originální,ovšem atmosféra a emoce,které tento snímek nabízí mě prostě dostaly.Hlavní zásluhu na tom má vynikající Kristen Stewart,která celý flm táhne a díky ní je vše uvěřitelné.Sem rád,že Kirsten dokazuje,že je nejen hezká,ale že v ní opravdu něco je a já jí tak nebudu muset nenávidět za Twilight...90% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Děti sou svině,to mi víme.Pubertální zrůdičky bez špetky svědomí,to mi víme.Šikana je hnus,to mi víme.Ale hlavně Kristen je miláček a skvělá herečka,to mi přece víme!Studené drama,ukazující tvrdou realitu odstrkovaných dětí,z nefunkční rodiny,jenž obklopuje řada nešťastých událostí,které znich dělají introverty.Jen mi tu nesedí Steve Zahn jako chápavý učitel výtvarné výchovy.Jinak solidní drama,za které měla prostě Kristen mít Oscara. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Člověk si chce pustit nějaký dobrý film dopoledne, ale jaká chyba, že jsem vybral zrovna Speak. Takový depresivní film od samého počátku jsem už dlouho neviděl. A nejhorší je, že divák vlastě neví, proč tomu tak je... i když může více než dobře hádat... Ale na příčinách zas tak nezáleží - jde jen o tu interakci Melindy s okolím. Jak ji berou spolužáci, jak ji berou různí učitelé či pseudopřátelé a jaký ona sama má na ně vliv.... Určitě se v tom filmů dá najít mnohem více, než divák vídající obvyklé nenáročné komerční filmy je zvyklý vůbec hledat... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)

Reklama

Reklama