Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Terva 

všechny recenze uživatele

A.D. 2142.....pořád jen prší......... Něco jako antiekologický sci-fi snímek o městě, které využívá odpadky jako energii, ale aby udrželo obyvatele pod svou kontrolou potřebují mít stále znečištěné ovzduší. Cesta aktérů ke slunci je však trnitá a vyžaduje oběti. Láska dvou hlavních hrdinů vnese do příběhu i romantiku. CITÁT - Moře i nebe jsou prý modré, dočista modré......... Chvilkama mi unikal smysl a někdy jsem se i nudil. Jinak má film dobrou animaci, povedenou hudbu a je pěkně ozvučený. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Najvystiznejsie co sa da povedat, ako tu uz viac krat padlo, je nevyuzity potencial. Napriek ktomu, ako tu uz viac krat padlo skvely vizualny a zvukovy zazitok. Ja osobne som to vsak zozral aj s navijakom a bavil som sa skvelo. (8.5/10) Druhe zhliadnutie: No a na druhy krat som sa bavil este lepsie. Skvela hudba, skvela animacia, skvele postavy, skvele finale a silne emocie......cert to vezmi, dam tomu (9/10) ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Korea a animé, z tohoto spojení vznikl velmi kvalitní animé film, který je vizuálně skvěle udělán, má i docela slušný příběh, atmosféra je vyloženě k nakousnutí, ale hlavně výborný soundtrack, který vrcholí arií, která podbarvuje slow motion scénu, která je vrcholem tohoto animé. Hodně se mi i líbila scéna se západem slunce na vraku lodi a puštěný song na vinylu. Tohle vše dělá z tohoto kousku kvalitní záležitost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A ja som sa tak tešil. Asi by som si nemal vyberať anime podľa tunajšej galérie a traileru. Animácia krásna, dokonca sa to odohrávalo v mojej obľúbenej budúcnosti. Konkrétne v roku 2142. Ale nieje tu krásna sexi hrdinka, ani poriadny charizmatický zloduch. Príbeh nudný a človek to chce po polhodine vypnúť, lebo ani nevie o čom to je. Budete sledovať veci vo vašej izbe a rozmýšľať, čo ešte by bolo dobré upratať. Akoby to bolo urobené len aby sa dostalo na ten ako tak slušivý záver, kedy často prejde guľka ako ľudským mäsom, tak v jednom prípade aj mozgom. Tešil som sa na veľa vecí ako budúcnosť, exteriéry, sexi anime hrdinky a mnoho iného, ale dostal som len podpriemerný animák. Škoda. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Miestami prekrásna animácia a zvuk, no miestami príliš obyčajné. Dej je chaosný, no celkom dobrý. Podobných sci-fi by malo vznikať viac, dokonca aj podobné vizuálne spracovanie je veľmi príťažlivé. Postavy nie sú vínimočné, ale hrdinské motívi sú fajn. Na podobné kúsky sa teším čo raz viac, ale v porovnaní s Vexillom 2077 je to oveľa slabšie. 68% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama