Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

AGO 

všechny recenze uživatele

Hlavnou dominantou filmu je grafická stránka, ktorú tvorí dokonalá súhra počítačovej a kreslenej animácie. Scenár je prekvapivo “dospelý” a nenudil som sa ani minútu. Akčné scény su zrežírované veľmi efektne. Charaktery postáv však niesu dotiahnuté úplne do konca. Ale aj tak je to jedno z najlepších animé. Mám totiž slabosť pre príbehy (nech sú vyprávané akoukoľvek formou), ktoré kritizujú znečisťovanie tejto planéty. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Anime se snaží vtrhnout do naších trafik, a ne že bych je neměl rád. Taková Princezna Mononoke nebo Cesta do Fantazie je učiněný zázrak, ale občas se s atmosférou přetáhne a vše má nakonec trošku jiný záměr, než by původně mohl mít. Možná ale je problém v něčem jiném, možná mi už vadí to futuristično samotné, kdy v Princezně nebo Cestě jsem viděl obyčejný svět nebo fantasy svět očima výtvarníka, ale futuristický je novinkou, která mě zas tak úchvátit nedokázala. Nakreslené je to opravdu skvostně, tedy, jak kdy, občas mi to nesedlo, ale občas jsem nestačil zírat, pravda ale je, že u opravdových ručně kreslených jsem zíral celou dobu a nedokázal odtrhnout oči, no a tady v tom je to trošku jinak, možná právě proto hodnotím takhle, jako většinu těch, co jsem měl tu čest vidět, ale i v těch se objevily vyjímky, nějaké, tato to ale není. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či je táto kombinácia slušnej CGI grafiky a klasickej anime animácie postáv tou správnou voľbou, mal som totiž občas pocit, akoby sem tieto postavy prišli z inej dimenzie a v novom priestore tápali. Nie príliš vzdialená budúcnosť, avšak podmienky absolútne odlišné od tých dnešných, polarizovaná spoločnosť na pokraji vojny. Asi nie je jednoduché vymyslieť originálne dystopické sci-fi, lenže viac ma zarážali klišé, objavujúce sa v priebehu klasického a predvídateľného deja. Problém celej planéty sa dá samozrejme vyriešiť pomocou svietiaceho predmetu, ktorý treba vložiť do nejakého futuristicky vyzerajúceho zariadenia, ku ktorému sa dostaneme cez niekoľko neschopných ochrankárov a za desať minút sa môžu miliardy ľudí vrátiť k pôvodnému spôsobu života. Vychutnať si Skazu Escobanu znamená mať slabosť pre sci-fi a anime zároveň a keďže aj napriek tomu ma film príliš nebavil, tak asi treba byť aj v mladšom veku, keď ste tak veľa podobných filmov ešte nevideli. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Najvystiznejsie co sa da povedat, ako tu uz viac krat padlo, je nevyuzity potencial. Napriek ktomu, ako tu uz viac krat padlo skvely vizualny a zvukovy zazitok. Ja osobne som to vsak zozral aj s navijakom a bavil som sa skvelo. (8.5/10) Druhe zhliadnutie: No a na druhy krat som sa bavil este lepsie. Skvela hudba, skvela animacia, skvele postavy, skvele finale a silne emocie......cert to vezmi, dam tomu (9/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní korejský anime s kvalitním, i když trošku omletým příhěhem mírně připomínajícím Total Recall a obalený do absolutně božskýho vizuálu, kterej mě totálně uchvátil a považuju ho za jeden z nejkvalitnějších hned za japonským GITS II a hlavně proto dávám 5*, jinak bych asi šel níž, ale prostě po úvodním menším animátorským rozehřívání se to fakt změnilo na nádhernou, ale i pro příběh účelnou, pastvu pro očí a když se k tomu ještě přidá, pravděpodobně asi jenom pro mě, dobrej příběh, tak nemůžu jinak ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama