Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodinové násilnické drama Davida Wheelera, známého především svou televizní tvorbou, rozehrává vlastní pojednání mezi dvěma anglickými dělníky, kteří tráví jejich chvíle volna debatami o Churchillovi, případně psích dostizích, zamyšleným hleděním do vybraných novin, v nich zvláště pak do bulvárních rubrik. Když se jednoho dne v baru, jenž se obvykle stává jejich útočištěm, objeví známý filmový herec, o kterém se právě dočetli v haldách prakticky nijak důkazy nepodložených informací, lépe řečeno klepů - pochopitelně jeho šance ubránit se surovému přivítání zmíněných sociopatů jsou více než minimální. (vendysek)

(více)

Recenze (7)

Flego 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb, že sa v tomto filme všetko točí okolo Al Pacina ( ukecaný Graham ), hoci mu dobre sekunduje Paul Guifoyle ( Roy ). Obaja stvárnení sociopati hrajú podivné hry okorenené ničnehovoriacimi debatami. Našťastie je príbeh vtesnaný do stredometrážnej stopáže, lebo by začal nudiť. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že na dobrém obsazení a textu lze postavit vynikající komorní záležitost. Samozřejmě dominuje skvělý Pacino, který rozhodně nehřeší na to, že film neuvidí moc lidí a hraje úžasně. Bez problému mu však sekunduje Paul Guilfoyle, který do toho vkládá svůj mírnější, ale i tak silný způsob hraní nebo Joseph Maher, jehož mi s tím jeho sympatickým pohledem bylo opravdu líto od prvního záběru. Taky nevím proč, ale musel jsem si pořád všímat kamery (což nevím, jestli je v tomhle případě dobře nebo špatně). Kameramanem byl dnes už vcelku známý Ed Lachman (nominace na Oscara za kameru pro Far From Heaven-2002). ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je podle mého nejlepší herec, co kdy žil, i když je grama naprosto komorní, tak on z toho udělal estrátu takovou, jakou by snad nikdo nedokázal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Pro většinu fanoušků byl ještě donedávna tento prakticky za normálních okolností nesehnatelný snímek asi největší neznámou ve filmografii herce Ala Pacina (v tomto případě i producenta), jelikož nebyl natočen pro klasickou velkou americkou kino-distribuci, o čemž svědčí už samotná jeho premiéra, která se konala u příležitosti tematického semináře v New Yorském Muzeu moderního umění. Naštěstí pro jeho skalní přívržence byl vloni v létě uveden ve Spojených státech na nosičích DVD. (vendysek)

Reklama

Reklama