Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V celku slušný horor/thriller, který má trošku pomalejší tempo, ale jak se vše dostává do závěru začíná za to stát. Při vyjasnění událostí jsem byl docela mimo a hlavně překvapený, poněvadž takové překvapení jsem nečekal. Z počátku jsem myslel, že šlo o otce psychopata, ale nakonec se závěr ukázal jako ,,dílo boží" a zkončí úplně jinak než kdo čekal...6/10 = 65% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle thriller jsem viděl nyní podruhé. Poprvé to bylo v kině v roce 2003, nyní po sedmi letech jsem se na to podíval znovu. A můžu říct, že vzhledem k tomu, že už jsem znal závěrečné rozuzlení celého příběhu, tak ten závěr pro mě nebyl tak efektní jako před těmi sedmi lety v kině. Ale i tak jsem si opět vychutnal příběh o otci dvou chlapců, jenž začne vyražďovat démony, kteří ale vypadají jako normální lidé. A ani po těch letech neměním svůj názor. Film je to svým námětem i zpracováním velmi zajímavý, napínavý, atraktivní a dokázal mě opravdu zaujmout a přikovat jak do sedačky kinosálu, tak do křesla u mě doma. Zkrátka tohle je film, který stojí a padá se svým příběhem, a naštěstí ten příběh je podařený a závěrečné rozuzlení na konci bylo pro mě při prvním sledování filmu docela šokující, takový konec jsem opravdu nečekal. Kladem filmu je bezesporu herecký výkon Billa Paxtona a Matthewa McConaugheyho. Obzvláště druhému jmenovanému jsem jeho výkon bez jakýchkoliv problémů uvěřil a jeho chladný až netečný pohled byl naprosto dokonalý. Takhle má vypadat záporná postava. Takže závěrem snad jen tolik, že si stojím za svým rozhodnutím po zhlédnutí filmu v kině udělit čtyři hvězdy. Po sedmi letech je to pořád stejně zajímavé, stejně atraktivní, stejně povedené, a navíc jsem během těch sedmi let mnohokrát zatoužil tento film znovu vidět, mnohokrát jsem si na ten film vzpomněl (což je pro mě známkou kvality, pokud člověk ani po sedmi letech na nějaký film nemůže zapomenout, tak to beru jako potvrzení kvalit toho filmu), ale až nyní to vyšlo. Takže zůstávám u čtyř hvězd. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a ostří sekery protínající krční tepnu bezvěrců.. Táta roku Paxton je Boží ruka, soud i trest a ve své nově zřízené krvavé ordinaci v růžové zahradě zbavuje za pomocí potomků a sekyry s nápisem OTIS (Only The Innocent Survive?) svět démonů. Ucházející napětí a na nováčka řemeslně zručnou režii sráží závěrečný dýchavičný twist modrookého McConaugheyho, který by měl radši zůstat už jen u předvádění břišních destiček v romantických komediích a věrtel nelogičností (neznámý člověk vpuštěn do kanceláře agenta FBI, ten pak jede s podezřelým na místo činu sám, žádní svědci únosů démonů atd.), ale ty lze všechny vlastně vysvětlit tím, že to tak Bůh chtěl, tak co se vzrušuju. Teď už konečně vím, čím se po večerech baví se synkama Ned Flanders.. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pro mě šokující film a hrozně moc příjemný filmový překvapení! Bill Paxton u mě boduje ve všech směrech, ať už herecky, tak i debutující režií! Celkově nás film stále svádí k hrůzostrašný představě o nemocným fotrovi, kterej prostě zabíjí lidi, jak si sám vybere, nebo jak on sám tvrdí, bylo mu to dáno z nebe od anděla. Nebylo mi u toho nejlíp, při představě, že s vlastníma synama takto manipuluje a nutí je zabíjet a věřit. Rozuzlení příběhu mě naprosto rozsekalo! Miluju překvapivý konce a tento řadím za poslední dobu mýho filmovýho pokoukání mezi naprostou topku! Škoda, že mě film tak dlouho unikal, ovšem čekání se vyplatilo na jedničku! 95% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Lovec démonů“ je Paxtonův dobrý režisérský počin, kdy si dovedl vybrat zajímavý scénář, který velmi dobře režisérsky přetavil v napínavý film se zajímavým příběhem a výbornými hereckými výkony. Snímek není tak drsný, jak by mohl být, respektive není tak explicitní, ale to nevadí, protože i tak má velmi dobrou atmosféru, která je tísnivá, a většinu času vám dovolí přemýšlet, jestli je Meiks magor, nebo ne. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama