Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

FAxPR 

všechny recenze uživatele

neměl jsem s timhle filmem problém. ruské filmy moc neznám, tak se na ně vždyycky rád podívám. a tohle bylo tak lehké jako to šlo. lehce vulgární humor postav, lehce předvídatelný konec a lehce stravitelné. to vyzvánění mi vadilo. poslední scéná pana BMW nebyla, tak špatná, ale trochu přetáhla do "tohle bude arty". pravda šlo to trochu osekat. a postavy jsou dost papírové :/ ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Asi velmi realistická road movie, pro někoho, kdo nezná dnešní Rusko, až s dokumentárním rozměrem. Jen by si mohli odpusit ty typické herociké výjevy o sebeobětování pro kamaráda a nadlidské výkony při jeho záchraně. Jinak chlapské slzy a kombinace brutality, neúcty k životu a pravidlům s širokou sentimentální ruskou duší při návratu k venkovským kořenům je pro ně příznačná. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ruská gangsterka na klasické téma; "sere se co může a bude už jen hůř!" Zima z ní jde tak strašná, že vás po ní zahřje jen ta kořalka ze zavařovačky. Vizuál je moc hezký, kluci jsou taky sympatický šmejdi a Rusko je herec jak z partesu. Škoda, že na 110 minut a množství "dobrodružství" a zvratů se ten film tak nějak táhne. 4 z Moskvy a bavorák jsou na výletě po venkově, není to nic geniálního, ale na boršč jsem potom chuť dostal... 70% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Ostří hoši z Moskvy na dramatickém útěku ruským venkovem: sníh, břízky, ošuntělé domy, rezavá auta, zarostlí chlapi, vodka. A v patách konkurenční gang a dobře vyzbrojená zkorumpovanáná policie. Jejich černý bavorák je nenápadný jak americký tank v irácké vesnici a zrovna tak na sebe přitahuje problémy. Poučná exkurze mezi bratry Slovany je vyšperkována poutavým příběhem a originálními skoky do budoucnosti některých vedlejších postav. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o partičce zlodějíčku co se rozhodnou ukrást BMW což se jim povede ale nesou za to následky a tak utíkají na venkov před mafií. Debutující režisér se nebál experimentovat s kamerou a hudbou. Ve filmu je nádherně vidět rozdíl mezi městem a venkovem Ruska což se mi velmi líbilo mimo to režisér kombinuje mobilní vyzvánění s hudbou a ve finále to zní velmi zajímavě. Celý film jsem se bavil v duchu road movie se špetkou syrového ruského černého humoru. Proč syrového?.... to uvidíte na konci ;) --- Máte ňáký prachy? – Já mám dvacku – Za dvacku si koupíš tak mlíko od babky ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama