Reklama

Reklama

Recenze (4)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„Then It's Too Late For Exorcism!“ Kult, tento raz nie filmový, ale zato diabolský sa v prašnom Texase okupovanom mexickou pracovnou silou rozhodol krvavým spôsobom riešiť záležitosť viery a následkov cez rituál obety pre vyššiu moc, ktorá bdie nad nami. A možno je to len banda sfanatizovaných buranov v plášťoch vyžívajúca sa v praktikovaní svojej moci spoločenstva na ulovenej ľudskej koristi. Ten, kto mal tú česť sa s nimi stretnúť, už svoj pohľad na vec nikdy neprejaví. Ide o definitívnu a konečnú skúsenosť. Produkcia predvídateľnej filmovej zápletky však nenašla dostatok peňazí na to, aby sa pred kamerou mohla objaviť čo i len jedna pravá gore scéna. Na skutočný exorcizmus sa dostane až o rok nato zásluhou William Friedkina a jeho púštnej expedície za čo sme všetci vďační. Frank Q. Dobbs ako režisér projektu sa skôr zameral ale na tému tzv. ľudského kultu po vzore Charlesa Mansona a jeho bandy, ktorú jednoducho preformoval do podoby takpovediac mníšskeho rádu. Ten okrem zapálených faklí a vyšperkovaného chorálu znejúceho dunami a jaskyňami Texasu, sa ako béčková napodobenina odvrátenej ľudskej povahy TEXASKÉHO MASAKRU snaží pokrivene nahradiť právo tak ako ho poznáme dnes. Navrátiť zákon do správnych koľají má šerif John Martin. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktorka antropologie Leslie přijíždí kamsi do jižního Texasu hledat tajemné náboženské kulty, o nichž chce napsat knihu. A zatímco divák má možnost tajemnou sektu pozorovat při rituálech, okolí doktorky je přesvědčeno, že zde už žádné kulty neexistují. Chybou bylo ale obětovat cizince, po němž začne pátrat zástupce šerifa Jase. Příslušníci sekty pocítí ohrožení, a tak se do nebezpečí dostává on i doktorka. Vcelku průměrný horor se až v poslední čtvrtině rozjede, kdy se objeví napětí, které do konce nepoleví. Upalování, využití chřestýšů a imitace popravy Krista při obětování. Jeden záběr ovšem jako by snad inspiroval Spielberga, když natáčel Chrám zkázy - moment, kdy dvě postavy sledují v podzemí rituál je až příliš podobný záběru z velkofilmu s Indiana Jonesem. Třetí slabou * dávám za očekávaný závěr. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete béčko, které si na nic moc nehraje, chce být filmem, jež dovede zaujmout, a to i přesto, že jsou některé scény trochu zdlouhavé, myslím, že satanský horor „Enter the Devil je tou správnou volbou. Není to velká filmařina, ale je zde celkem zajímavé prostředí, jsou zde zakuklení muži a je zde i nějaké to poselství, o něž se tvůrci snažili. Na svou dobu to vůbec není zlé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama