Reklama

Reklama

Pohraniční pásmo

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gongdong gyeongbi guyeok JSA (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně rozprostírající se mezi Jižní a Severní Koreou došlo k zavraždění dvou severokorejských vojáků. Odpovědnost za jejich smrt je přičítána jihokorejskému seržantovi. Objasnit nešťastnou událost, která by mohla přerůst v opětovnou válku dvou znepřátelených zemí, přijíždí skupinka nezainteresovaných vyšetřovatelů z NNSC (Neutral nations supervisity commision). Úkolem není zjistit, kdo a jak zločin spáchal, ale proč k němu vůbec došlo.

V pořadí třetí celovečerní snímek jihokorejského režiséra Chan-Wook Parka (autora známé trilogie o pomstě: SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE, OLDBOY, SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE) posbíral množství nominací a ocenění nejen v Asii, ale i v Evropě a Americe. Jmenovitě byl nominován například na cenu za nejlepší režii na Berlínském filmovém festivalu, na FantAsii v Kanadě se umístil na třetím místě ve stejné kategorii. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (141)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně silný 4 hvězdičky. Naprosto úchvatně na mě působily části týkající se příběhu těch 4 vojáků, jedinej zádrhel pak byla slečna vyšetřovatelka, která si mě nijak zvlášť nezískala. V podstatě souhlasim s komentářem Tsunami_X. A co se týče jinejch stránek filmu, je to zase klasická jihokorejská podívaná. Plno citu, skvělá hudba, kamera a prostě kvalita Chan-wook Parka. Chci si to pustit v nejbližší době eště jednou a uvidim, jestli nepřidám. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak jiný než Gojijeon a přitom tak stejný. Pro mě nebylo důležité ani to, jak se to stalo. Ale spíš proč se to stalo a to tvůrci naservírovali hezky po částech a na přeskáčku, takže člověk nemohl vypnout a nechat mozek odpočívat. A navíc, to proč mi zůstalo v hlavě, i když už jsem věděla. Asi budu mít dneska o čem přemýšlet. Absurdní vztah mezi oběma Koreami ukázaly oba filmy naprosto dokonale. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

V JSA si Park Chan-wook zkusil něco podobného, co Hrdina. Máme „současnost“, ze které vede spousta flashbacků do minulosti, které se postupně stále více blíží tomu, co se vlastně stalo, dávají dohromady jedno sice nepříliš velké puzzle, ale se spoustou dílků, které tam nepasují. Problém je, že kdybych napsal, co se mi na filmu velmi líbilo, docela bych spoilovat.... Park jako režisér dospěl dříve než jako scénárista. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Obdivuji tu ohromnou objektivitu a neutrálnost, se kterou je příběh o přátelství několika vojáků z Jižní a Severní Korei divákovi podáván. Chan-wook Park nenatočil film o odlišnosti dvou politicky jinak zaměřených zemí ale o tom, že v každé z nich žijí stejně smýšlící lidé, kteří jsou od sebe oddělováni nesmyslnou ideologií. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Okrem toho že Byeong - heon Lee (G.I. Joe: The Rise of Cobra) je nie len sympaťák na pohľadanie, má aj veľmi slušné filmy (A Bittersweet Life, I Saw the Devil). Spočiatku obávaná téma konfliktu Severná vs Južná kórea predčila moje očakávania len v mierne nadpriemerný snímok, podaním a pochopením vocogo vo výbornom protivojnovom filme o neskutočnom priateľstve pohraničných hliadok do krvi znepriatelených strán v detektívnom podaní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film byl promítán severokorejskému vůdci Kim Čong-ilovi a jihokorejskému prezidentovi Ro Mu-hjonovi během korejského summitu v říjnu 2007. (villain)
  • Protože natáčení v Joint Security Area (Společná bezpečnostní zóna) je samozřejmě nemožné, byly kulisy postaveny ve filmovém studiu a dodnes existují. (villain)

Reklama

Reklama