Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Thajsko Ong-bak (více)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvelá akčná mlátička ázijského strihu s geniálnou choreografiou. Príbeh pravdepodobne nikoho nedojme ani neoslní, no jedna vec sa mu darí tak efektne, ako som to ešte nevidel - vykreslenie rozdielu medzi tradične nábožensky založenými komunitami na vidieku a moderným, špinavým mestom ovládaným nebezpečnými organizáciami, drogami a nelegálnymi súbojmi. Vyskytujú sa tu takmer všetky možné spôsoby boja - nechýbajú ani strelné zbrane, i keď hrajú len posledné husle. Skrátka sa jedná o geniálnu bojovku s neuveriteľným Tonym Jaaom. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Musím uznale pokývat hlavou, že Tony Jaa je fakt borec na konec. Většina bojových scén je zážitek, v dnešní době wire-fu a podobných nadřirozenin, takřka nevídaný. Mlátička s vyznavačem „hospodského“ stylu je geniální a neopakovatelná. Ale jak už to u podobných filmů bývá, pokud se zrovna nekope, je to nuda k posrání. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezískáme-li tu Buddhovu hlavu zpět, čeká celou naši vesnici zkáza." Jako pětinásobný imaginární mistr světa v Muay Thai jsem rád, že se našel důvod, aby venkovan Ting vyrazil do města a začal kopat lidi do hlav. Mě ty jeho boje prostě bavily, trocha parkourového skákání mě potěšila a taky mě nadchla honička s Tuk tuky. A nyní odcházím do tělocvičny, abych si procvičil kryty úderů a kopů hlavou, protože v tom mám jisté mezery. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami až neznesitelne stupídne pospájané akčné scény. Čisto žltý humor a k tomu nejaká myšlienka. Klasický "čínsky" flm, ktorý nepostrehol, že od čias "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a "Ty si urazil môjho majstra" uplynulko už zopár rôčkov. Naháňačkové scény potešia hlavne fandov Jackieho Chana a surové bitky asi každého. Film má v sebe toľko krásnych premetov a kopov, že to vyváži aspoň desať filmov (len niekedy som mal pocit, že kvôli snahe o zaradanie všetkých zbraní, prostredí a úderov do jedného filmu, strácajú tvorcovia kontakt s už tak slabým scenárom). JACKIE CHAN+VAN DAMME A práve tá VanDammovská časť pôsobí rušivo, lebo pchať v dnešnej dobe do akčného filmu súboje v ringu je dosť povážlivé (jedna scéna priam kopíruje Kickboxera)... A "nová hviezda bojových umení" bude mať dosť ťažké preraziť už len z jednoduchého dôvodu - má hlas asi ako Káčer Donald. Bruce Lee je mŕtvy, Jackie Chan starne, Jet Li stále blbne na lane a Donnie Yen akosi pomaly stúpa hore, či ho predbehne Tony Jaa je vo hviezdach... Ale "real fight" po Ong-baku ožije určite aj mimo Thajska či Číny... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Parádně drsný masakr, ve kterém o četné zlomeniny opravdu není nouze. Po pomalejším (avšak ne nudném) začátku přichází nehorázně nadupaný bojový akční film. To, co pro Chana, Woo-Pinga a jim podobných znamená do detailu vypiplaná choreografie a baletní lehkost, tím je pro Tonyho Jaa (toho bych chtěl za kámoše;) a spol. těžkotonážní a nekompromisní naturalismus. BTW kaskadéra bych v tomhle filmu dělat vážně nechtěl. Nejednou jsem měl při sledování těch božských rvaček vyražený dech... Už se nemůžu dočkat "Tom Yum Goong" a vůbec dalších Tonyho filmů / řežeb... 90 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Tonyho osobní trenér a spoluautor scénáře Panna Rittikrai vymyslel většinu akčních scén a sám řídil jeden z automobilů, které hlavní hrdina na konci dlouhé honičky přeskakuje. (Vojcl)
  • Ještě před uvedením na západě se film natolik zalíbil Stevenu Seagalovi, že jej plánoval vydat přes svou produkční společnost s nově dotočenými scénami, ve kterých by on sám vystupoval jako Ai Bak Timův mistr. (Raztubyl)
  • Na produkci filmu se podílel Luc Besson. Tvůrci mu nezapomněli vzdát dík. Ve scéně s tříkolovými „taxíky“ jeden z nich narazí do budovy a vlevo dole, pod silnicí, si můžete přečíst "Hi Luc Besson we are waiting for you". (Matty)

Související novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (více)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama