Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byli brutálně zavražděni tři studenti Hellestadské školy. Vrah se pak sám utopil v blízkém jezeře a jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Příběh se stal legendou pro generace studentů, stejně tak jako každoroční slavností. Studentka Sara objeví při psaní eseje o této legendě další nová fakta, která vrhnou stín na jednoho z hlavních školních benefitorů. Při oslavách stého výročí se zhatí plány, studenti zmizí a něco tajemného a neznámého se začne procházet po chodbách školy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal anotáciu na obale DVD a všimol si "katovské" hodnotenia na tejto stránke, vyhol som sa Duchovi jazera oblúkom. Ale potom som videl dva iné Håfströmove filmy /jednému som udelil 5 a druhému 4 hviezdičky/ a nechcelo sa mi veriť, žeby ten istý režisér - hoci aj na poli iného žánru - dokázal až tak brutálne stúpiť vedľa. A moje pochybnosti boli na mieste. Ducha jazera totiž zráža na kolená iba scenár /overený a prevarený recyklát teenagerských slasherov/, ale režisérsky robí chalan čo môže a zachraňuje čajový príbeh dobrým budovaním atmosféry, nadštandardnou prácou s hercami a niektorými zapamätateľnými obrazmi. Teenagerský slasher nie je ani náhodou moja šálka kávy, ale práve vďaka Håfströmovi som to dopozeral dokonca bez väčšej újmy na zdraví. Viem minimálne o desiatich filmoch tohto subžánru, ktoré by si zaslúžili "čierne políčko" a predsa sa ocitli v modrom. Preto pridávam jednu hviezdičku navyše, hoci mu tým z čiernych bažín aj tak nepomôžem. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o hodně chudý snímek z hlediska rozpočtu, obsahem i zpracováním si myslím, že nejhorší není. Ba naopak. Herci jsou jiní než v nekonečném množství amerických hororů a neokoukaní. Temná atmosféra severu dodává Duchu jezera tíživou studenou atmosféru. Podle mého názoru nejsou nutné velké finance na počítačová monstra a hektolitry krve. Stačí troška chutě a nápadu. Jsem tu asi sám, ale já byl maximálně spokojený. ()

Reklama

davidek odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku dělá tvůrce z diváka blbce. Když padá dívka z věže padá hned vedle lavičky a pak už tam lavička není. To je pouze příklad. Velmi špatné dílko. Nepochopil jsem závěr kdy mrtvola zasažena kotvou klesá ke dnu a při vytažení už je to jenom stará kostra. Asi jsou v jezeře piraně. Prostě "úchvatný" film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Strandvaskaren je dle mého film dvou tváří a především dvou zcela odlišných polovin. Zatímco ta první dokáže diváka zaujmout svým mysteriózním nádechem a především pojetím v němž divák může zapojit svou divokou představivost, tak v té druhé ztratí veškeré iluze a docela se nudí. Falešná iluze jenž tvůrci dokázali vytvořit se rázem změní v tvrdou realitu, že šlo jen o obyčejný klam a podprůměrný slasher už nikoho nevytrhne. Takto zpackaný film však není žádnou realitou a o to víc mě mrzí, že je pod tím podepsán Mikael Håfström. Kvůli rozporuplným pocitům nemůžu dát ani průměrné ohodnocení, protože tohle už míst zavánělo i odpadní příchutí. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadny zázrak, ani nejaký výrazný horor, iba odpočinkový horor s nudným rozjazdom, ale oto viac poteší sympatická herečka, ktorá je neodolaťelná ( myslím tú čiernovlásku). No vrah vyzerá dobre, používa celkom tri vražedné nástroje: kosa, tú ma celkovo v jednej scénke, kuchynský nôž a sekeru tu má iba raz. Pravdou ale zostáva, že to režíroval Hafstrom ktorý režíroval Izbu 1408, ktorá je oproti tomuto majstrovský kúsok, no ale každý máme slabé začiatky 40 percent. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Jesper Salén byl zasažen pod pravé oko jednou vrtulí motoru motorového člunu. Okamžitě byl převezen do nemocnice a hned další den byl schopný natočit scénu znovu. (Cheeker)
  • Režisér Mikael Håfström se inspiroval starými severskými mýty. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo ve švédském Stockholmu. (Terva)

Reklama

Reklama