• Houdini

Zlatá Palma - výběr(13.9.2006)

rozpočet : ? tržby americke : $21,508(23.12.2006)

Stret dvoch svetov - toho zlého a toho poctivého sa vyvrbuje v krásne drama o osude indiánov a ich čoraz menšej komunite. Bielemu doktorovi je postupne odhaľovaná podstata duchovna a mýtus indiánov, ktorý je jedinečný. Doktor ako skeptický vzdelanec sa snaží pochopiť svet mystiky a bojuje so základnými princípmi humanity...(26.9.2005)

Filmový námet mi pripadá ako zlatá žila, spracovanie ako vziať si z nej iba tretinu.(12.1.2010)

Veľmi pekný melancholický príbeh. Možno trochu nedocenený.(13.1.2004)

Je na tom cosi sympatického , ale přece jen.... Jak mám Cimina rád , tak musím uznat , že devadesátá léta už ho nezastihla v nejlepší formě.(9.2.2006)

Trošku nedocenený ale veľmi dobrý príbeh o hlbokých filozofických myšlienkach o živote a smrti.(6.3.2009)

Toto nezávislé road movie drama podle mě nedosáhlo potenciálu, na které bezesporu mělo. Navíc mi vztah hlavních postav připadal postupem času čím dál víc nereálný, proto pouhý průměr.(3.2.2012)

Michaela Cimina si veľmi vážim za jeho film Lovec jeleňov,ktorý patrí medzi moje najobľúbenejšie.O to väčším sklamaním bol pre mňa tento film.Celkove na mňa pôsobil dosť nesúrodo.Miestami sa mi zdalo,ako keby sa režisér nevedel rozhodnúť či chce natočiť vážnu drámu,alebo dobrodružno-akčnú komédiu.Niektoré scény vyznejú trápne až smiešne.Je to obrovská škoda,lebo námet bol dobrý.Mohol podľa neho vzniknúť celkom dobrý film,ale bohužiaľ nevznikol.Najväčšou blamážou je však hudba.Jednotlivé skladby s danými scénami často vôbec neladia.Vrcholom všetkého je otrasná pesnička,ktorá znie v závere filmu.Ešte raz veľká škoda!(7.1.2010)

Byť tenhle film není přeplněn akcí, vtipem ani romantikou, najdem přecijen ze všeho něco a člověk se rozhodně nenudí. Působí to na člověka nenuceně a tak se zakouká se do parádního příběhu. Mimochodem souhlasím s tím, že mi přijde tenhle film nedoceněný.(3.1.2012)