Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečné události vypráví o dramatickém osudu afghánské ženy, která utekla před talibánským režimem, ale protože nemá pas, nemůže se dostat na území Spojených států. Právnička, která jí byla přidělena, zpočátku nemá o případ zájem, ale postupně je do něj vtažena natolik, že udělá všechno proto, aby ženu zachránila před deportací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film je zaujímavý hlavne tým, že podrobne ukazuje neľahký svet moslimských manželiek. V tomto prísnom svete, kde i jeden pohľad na cudzieho muža môže znamenať krvavú pomstu zo strany manžela, by ste slovo „matriarchát“ hľadali iba ťažko. Televízne spracovanie a nudné herecké výkony človeka neteší, ale zaujímavý námet to úplne pochovať nemôže. Naviac je príbeh skombinovaný s fenoménom Talibanu a udalosťami z a po 11. septembri 2001. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Afgánská žena se snaží získat občanství v USA a má ji k tomu dopomoci právnička, která má zprvu její problémy úplně na háku. Tolik k ději a teď k formě. Vlastně není co vytknout. Téma je vděčné, pojaté zajímavě, natočené slušně... ani se nekoná přehnaná americká glorifikace, ale nějak mě to nezaujalo. Pokud máte v plánu požádat v americe o azyl, tak se na to ale určitě podívejte, ať víte, do čeho jdete... ()

Reklama

Reklama