Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký vědec se snaží navázat kontakt s vyspělou civilizací na Marsu. O to stejné se ale snaží i bývalý nacistický vědec, nyní pracující pro Rusy. Obě země si od toho slibují, že budou moci převzít know-how Marťanů a díky tomu ve válce porazit svého nepřítele. Ale všechno je nakonec úplně jinak…. (p6qwre)

Recenze (12)

pepo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu iné 50´s béčko. Ambicióznejšie než bolo zvykom. Keby som to prirovnal niečomu z moderných filmov, tak to pripomína najviac Kontakt. Žiadne UFO a takmer ani akcia. Na metafory sa kašle a červenou hrozbou sú priamo rusáci a vyslobodením náboženstvo. Niekomu to môže liezť na nervy, no mne to nevadilo. Najviac však prekvapil samotný záver, ktorý som fakt nečakal. Veľmi podcenená záležitosť. 7/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé... ani v nejmenším mi nevadí křesťané, nakonec sám k elitářskému katolicismu poměrně inklinuji. Už vůbec mi nevadí démonizování Rusů, taky je nemám rád. Ale tento film je navzdory zajímavému námětu děsivě nudný, mizerně provedený a zbytečně dlouhý. V druhé polovině filmu jsem se co chvíli díval na hodinky, kdy už bude konec, přestože děj měl "gradovat". Jo, místy to zajímavé opravdu je, atmosféra se sem tam - hlavně ze začátku - taky vynoří, Rusové mluví legračním přízvukem a velký potenciál tématu se odhaluje; jenže tvůrci udělali bohužel vše pro to, aby se zase zahalil. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak ste laik ( teda nemyslím až taký ktorý nerozozná King Konga od Godzilly ), tak sa nachytáte. RED PLANET MARS klame telom. Nejde o žiadnu inváziu, žiadny nálet mimozemských lietajúcich tanierov, iba pár správ, ktoré zmenia svet o 180°. Politická a zároveň aj náboženská agitka, ktorá sa zrejme snažila spojiť tamojší rozoštvaný svet počas Studenej vojny, kedy sa ( nielen ) slovne bili Rusáci s Yankees a ateisti proti nábožensky založeným. Ako sci-fi nuda, ako presviedčanie nevýrazné. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Hlavní „kladní hrdinové“, Chris a Linda Cronynovi, jsou ochotní zabít svého nepřítele (a přitom sami zemřít) ve jménu svého Boha. Kdyby film zůstal v rovině studené války USA vs. SSSR, určitě bych film hodnotil výš, má své kvality, ale jakmile se z toho stala otevřená křesťanská agitka, byl jsem zhnusen. I proto uvádím kladné hrdiny v uvozovkách, příchodem zpráv z Marsu, které údajně posílají bytosti v kontaktu s Bohem, pro mne pro svůj fanatismus tyto postavy přestávají být kladnými. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně odporný snímek. Ne že bych se chtěl zastávat Rusů. Ti si to nezaslouží stejně jako Američané. Ale tento snímek je skutečně hnus. Zejména když si uvědomíme, že byl natočen v době, kdy americký raketový program budovali neměčtí vědci pod vedením válečných zločinců Vernera von Brauna, generála Dornberga a dalších, kteří ještě před pár lety na plné obrátky pracovali pro Hitlera a jejich výtvory, jako např. německé V1 a V2 přinesli smrt desetiisícům nevinných obvytel Londýna a dalších evropských měst. Prostě klasické "zloděj křičí, chyťte zloděje". ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama