Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mildred do Akademie pro čarodějnice doslova vletěla, a to rovnou mezi popelnice. Zachrání ji Maud, která se stane její věrnou přítelkyní, což se nedá říct o ostatních dívkách, ani o některých učitelkách. Přesto se Mildred dostane až k závěrečným zkouškám - a jak dopadnou? Stane se z Mildred skutečná čarodějnice? (oficiální text distributora)

Recenze (163)

monolog 

všechny recenze uživatele

Harry Potthead nebyl první a nebude ani poslední. Prostě měl jenom nejlepší reklamu a to je všechno. Když se mě při matuře z češtiny profesor zeptal, jakej je rozdíl mezi Tomem Sawyerem a Harry Potterem jako knihou, málem jsem ho zlíbal. Harry Potter je totiž jenom zábavná komerční sračka bez hlubšího významu, o které už dnes po třech letech vím jen to, že jsem ji četl, ale nic víc. Čarodějnice školou povinné jsou zábavný fantasy seriál, který je sice možná občas trošku dětinštější, než si to naše hyperrealistická filmová společnost žádá, přesto je zábavný. Co se týká plagování, pokud někdo plagoval, tak Rowlingová, protože tenhle seriál je podle série knížek pro děti napsaných aspoň před dvaceti lety a v Británii velice oblíbených (o čemž svědčí i první zpracování Nejhorší čarodějky z roku 1986). A plagování by to klidně mohlo být, když se podíváte na všechny ty společný detaily a že v jednom starším fantasy filmu (+-90) se hlavní hrdina taky jmenoval Harry Potter, zajímavé, že? Nejsem vyznavačem ani zatratitelem Harry Pottera. U prvních čtyř dílů, který jsem četl, jsem strávil příjemný čtyři dny, jenže mi připomínají trošku podivný trip. Vím, že jsem na něm byl, vím, že byl zábavnej a příjemnej, ale to je všecko, o jeho průběhu nemám ponětí. ČŠP je určitým spojníkem toho, co se může dít, když Harry Potter nebojuje proti Voldemortovi, co se děje na "normální" čarodějnické škole během školního roku. Osobně se mi ten seriál vždycky líbil a měli i docela humorné vysvětlení, proč si hlavní záporná hrdinka neustále vyměňuje své herečky. Proto, i když je to TV formát a tedy horší triky, dávám tak vysoký hodnocení. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých dětských vzpomínek-Mildred Vyrválová a paní učitelka, která ztělesňuje tu pravou zlou čarodějnici a se svým výrazem by mohla strašit děti v zábavních parcích...Pokaždé, když zazněla znělka tohoto seriálu tak jsem si sedla a pozorně sledovala ale dalším a dalším dílem mi došlo jak nesmyslné jejich chování je a jak moc jde vidět, že se ten kdo napsal scénář z hlavní hrdinky tohoto seriálu mermomocí KAŽDÝM dílem snaží udělat hrdinku a to dělá z celého konceptu naprostou ptákovinu protože ne vždy jsou takoví hrdinové k něčemu dobří. Za mě 1* že jsem to nikdy nepřepla a dodívala se do konce každého dílu. ()

Reklama

Magggie 

všechny recenze uživatele

Jako malá sem tenhle seriál děsně žrala...doufám, že mě však omlouvá moje dětská naivita, protože dneska se mi ten seriál až tak super nezdá. Je trochu nuda, jak hlavní hrdinka každý díl spadne do průšvihu, avšak nakonec se (naprosto nečekaně) vše v dobré obrátí. Nehledě na to, že vám Mildred i její věrné kamarádky s svým klaďáctvím začnou brzo nézt na nervy. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

K pátečnímu odpoledni patřil tenhle seriál, který pro mě v té době byl takovým nízkorozpočtovým Harry Potterem. Dokonce jsem si myslel, že tohle všechno vzniklo jako reakce právě na příběhy s brýlatým kouzelníkem (místní ředitelka připomíná Brumbála, drsná učitelka (na jméno si vážně nevzpomenu) je zase jako Snape, navíc tady byla i nějaká skupina, která neustále znepříjemňovala Mildred život (Malfoy a spol - to je snad jasný)... Jenže první kniha ze série The Worst Witch vyšla v roce 1974, takže těžko mohla autorka opisovat od Rowlingové - spíš naopak... ()

Džejkop odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě kdo tohle vymýšlel. Myslím, že někdo chtěl vytvořit hodně lacinou dětskou zábavu. Že bude stačit když banální příběh a zápletku zaobalí rádoby zdařilým kouzelnickým světem a hotovo. Myšlenka by to nebyla špatná, jenže to by ty triky musely vypadat o mnoho lépe, dále by žákyně a především učitelé a další kouzelníci nesměli působit tak příšerně toporným dojmem. Zlatý Harry Potter. Nechci být vůči tomuto seriálu předpojatý, ale asi se mi to nepovede. Harry mě natolik ovlivnil, že veškerý další kouzelnický svět srovnávám s tím J. K. Rowlingové. Ten její má šmrnc, nápad, napětí. Je mi úplně jedno, podle které knížky je tenhle seriál (jestli tedy nějaká posloužila jako předloha, pokud ano, tak bych jí nikdy nečetl). Svět čarodějů Rowlingové, působí narozdíl od tohohle, opravdově a zajímavě. Vyvolává ve mně pocit, že Bradavice jsou tajemnou školou, s mnoha záhadami a především se tam něco děje, být na nich žákem stojí za to. Škola Mildred na mě, ale bohužel působí mnohem nudněji než jakákoliv obyčejná škola, která opravdu existuje. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Na Halloween (říjen 2000) CITV kvůli populární poptávce vytvořil časopis „Čarodějnice školou povinné“. (ČSFD)
  • Akademie slečny Krákavé je hrad Castell Coch (Cardiffu, Wales). (ČSFD)
  • Fenella (Julia Malewski) a Griselda (Poppy Gaye) ze čtvrtého ročníku   v epizodě Nezvaná říkají, že jsou v posledním ročníku. Ročníků je ovšem pět. (Tichošlápek)

Reklama

Reklama