Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 029)

plakát

Země na scestí (2019) 

Poslední dobou zjišťuju, že mě z moderní produkce dokáží dostat jen asijské filmy. Možná proto, že je na nich vidět, že to nedělají jen pro prachy, ale to nadšení pro kumšt a hračičkovství a oddanost dílu z nich naprosto čiší a nebojí se svět zobrazit přirozeně po svém bez nějakých nikoho neurazíme/na nikoho nezapomeneme berliček, což už filmaři v Evropě a USA ztratili. Tohle byla pro mě naprostá bomba i proto, že science fiction miluju celý život. Celé dvě hodiny jsem si to užil jako už dlouho moc věcí ne. Ano, Asiati jsou klasicky uřvaní, projevují své emoce způsobem, který rezervovaný Evropan nechápe a příčí se mu, v poslední třetině jde jakákoliv snaha o logiku už naprosto do hajzlu, ale celkově to má takovou sílu a náboj, že jsem na to kašlal a neřešil to. Vyvrcholením celého filmu pro mě není nečekaně závěr, ale doba asi 20 minut před koncem, kdy se naši hrdinové snaží zachránit Zemi, a ono to nejde... Upřímně řečeno, konec mi to ne pokazil, ale už neměl takový tah na branku, protože zničení lodi mi přišlo jako úplně hloupé rozhodnutí a taktéž čekat se zážehem, až kámoš odjede, když jde o vteřiny, není úplně košér... Ale celkově, prostě zábavná akční jízda, která neurazí a pokud už jste unavení vší tou buzna trans cosi propagandou všude, tak rozhodně potěší.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) odpad!

Přiznejme si to bez mučení, kdyby ta tupá neznámá čtyřicetiletá studentka nemlela takový hovna, nikdo by ani nevěděl, že něco takovýho proběhlo, nebo že ona existuje. To je jak s fackou Willa Smithe na Oscarech loni... Takovou reklamu by neměli, ani kdyby si zaplatili celý blok uprostřed Superbowlu... Z loňských českých filmů jsem viděl jen Bod obnovy, zbytek mě nezajímá. Bod obnovy byl fajn, přestože mouchy měl. Zbytek českých filmů mě nezajímá. A Ebena jako moderátora nemusím, je na mě příliš nudný, někdo jiný by řekl noblesní, ale já nazývám věci pravým jménem.

plakát

Dexter - Pamatuješ si ty zrůdy? (2013) (epizoda) odpad!

Jako že nehodnotím samotné série a už vůbec díly, tak tenhle mě tak nasral, že ten odpad tomu prostě chci dát. Víc u komentáře u seriálu. Upřímně by mě zajímalo, proč se Dexterovi scenáristé tak pomstili. Tohle vlastně znamenalo zkurvení života úplně všech postav ze seriálu. Nemusel být úplný happyend, ale místo dřevorubce se mohl na konci Dexter probudit s trhnutím vedle Hannah. Jo, budu dělat,že to takhle natočili.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Poslední díl 8. série zabil perfektní seriál. Deb je postřelená a její mozek umře na sraženinu, Dexter jí odpojí přístroje a odveze její tělo do bouře, kde bídně zhyne. Syna nechá své lásce Hanně. A pak je scéna, kdy fousatý Dexter o pár let později vozí klády na severu USA... Fakt super vymyšlené a určitě to sedí do charakteru postavy... Osobně asi budu radši dělat, že to nenatočili takhle, a že to byl špatný sen jak v Dallasu. Fakt by mě zajímalo, co si tvůrci mysleli a co si říkali herci, když jim dali scénář. Já osobně bych to odmítl hrát, protože jedním špatným dílem zničili dobrý pocit každému, kdo to sledoval. Kdyby tam nakonec dodali scénu, kde se Dexter s trhnutím probudí vedle Hannah, tak fajn. Mohli jsme si to domyslet, co se stalo a i tak by to byl dobře temný konec. Jenže takhle zbývá jen nahořklá pachuť, které se ještě dlouho nezbavím. A co jsem tak slyšel o další sérii, kde se dozvíme, že Hannah umřela na rakovinu a Harrison skončil v děcáku... Tak sorry jako, ale myslel jsem si, že víc posrat už to nepůjde. A ono přece... Asi si tvůrci myslí, že sérioví vrazi si happyend nezaslouží... Nasrat, jo nasrat!

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

To se opravdu museli všichni zamilovat do dalšího ve skupině? To je jak škola v přírodě dvou tříd, kde jsou jen holky a kluci... Jakmile se zhasne, je průser... Loupež je naprosto odfláknutá a ve třetím dílu už ji prakticky přestanou řešit a je jen jako pozadí. A pak začnou vymýšlet kraviny. Každý se chová jako naprostý pako, kradou auta, vylívají si city, roztomilé je to. Ale trochu dlouhé a nudné. Vedlejší postavy jsou prostě nezajímavé vedlejší postavy. Berlín se chová jako idiot. Jednou a dost.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) odpad!

Tohle bylo fakt špatný. Děsivá hudba dunící v naprosto jakoukoliv chvíli, miliony zápletek na všech stranách a přehnané zvraty všemi směry. A opravdu nám musí hlavní postava po celý seriál lhát o tom, že hledá, co se stalo, přestože zabila svého manžela a celou dobu ví, že její sestru zabil on? Sorry, ale beru to jako těžký podraz na diváka. 50 kilová baba sejme namakaný borce ani nemrkne a prostě další spousta chujovin. A finální sebeobětování té nechutné čůzy, té jediné férové a správné, která jediná má svědomí? Chce se mi zvracet.

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Přiznám se, že netuším,co tomuto filmu dát. Nebylo to úplně odpad, ale... Šance to byla, opět ale promrhaná. Primární problém je v tom, že tvůrci si neuvědomují, že hlavní postavy jsou Transformeři, ne lidi. Lidi jsou v tomto vesmíru podružný a nedůležitý nic, jenže dostávají mnohem víc prostoru. Opravdu mě nezajímají vlhké sny a touhy hispánského kluka z devadesátých let v Americe (stejně jako mě kdysi nezajímaly vlhké sny Shii Laboefa). Já se chci dozvědět víc o robotech a jejich dávné společnosti a planetě. Protože zatím to vypadá, že ta stále stejná skupinka klaďasů pouze lítá vesmírem a bojuje se obdobnými zápornými skupinkami. A to je už prostě nuda. Jak se má člověk o nějakou postavu bát nebo s ní prožívat utrpení a sáhnutí na dno, když ví, že ta postava bude v dalších dílech v cajku... Měli to prostě udělat kdysi dávno v minulosti, s jinými kladnými roboty, kteří by byli předky Optima a dalších takže vizuálně by se dalo pohrát, na jiné planetě, klidně bez lidí, nebo třeba na té planetě mohli žít předci lidí (australopithecus, Lucy homo habilis...), kdy při souboji by tu planetu zničili a zároveň by zničili toho Unitrona. A aby ty tvory zachránili, mohli je pak převézt na planetu Zemi, kde bychom se z nich za pár milionů let vyvinuli my... Jenže z toho je opět ta trapná selanka o tom, jak bílí ubližují všem barvám... Sorry, to zabije každý film. Akce na konci pěkná, ale mrtvého Optima ani Bumblebeeho jim nikdo nesežere. V Hollywoodu si prostě neuvědomují, že čtyřicátníci už se nechtějí dívat na prázdné kulisy a proto je jeden blockbuster za druhým provar, a že dnešní generace na filmy většinou z vysoka sere. Jim stačí Roblox, Fortnite a youtubeři.

plakát

Jan Žižka (2022) odpad!

Po nedobrých recenzích jsem nic extra nečekal s tím, že třeba budu příjemně překvapen, ale bohužel jsem dostal ještě mnohem méně. Nejsem člověk, který by řešil, že postava nosí kapuci, která se nosila až o sto let později, nebo že takhle se tehdy neoblékaly šlechtičny, ale prostitutky... Jde mi o to, aby se člověk u filmu pobavil a třeba s filmem plakal, smál se nebo v případě  porna masturboval. Tady ale není moc jasné, o co tvůrcům šlo. Jestli zábavné akční béčko, nebo dramatický historický spektákl, navíc je to podpořené šíleně špatným scénářem. A nejhorší je, že jsem si tak strašně přál, aby to nebyla pravda a jen parta tupých inťošů šikanovala tvůrce kvůli jiné vestě u klíčové postavy. Nejdřív pozitiva. Máme krásnou krajinu a nádherné historické památky. Hodně známých herců, kteří tu jsou, mám rád a historická postava by jim sedla (úmyslně říkám historická postava a ne role). Nic víc dobrého tu není. Teď k negativům. Všechno ostatní nefunguje. Příběh je tak nudný, depresivně pojatý, hloupý a v akčních sekvencích nepřehledný a obyčejný, že se na to nedá dívat. Tady se snažil někdo o druhou Markétu Lazarovou, jen si neuvědomil, že je naprosto neschopný patlal bez historického přehledu, s nulovým nadhledem a zároveň  i neschopný filmař. Žižkova motivace do budoucího boje s celou Evropou, kdy de facto jen mstí svoji mrtvou lásku, je tak absolutně hloupá, že to snad ani Jáklův kaskadérskými kousky rozmlácený mozeček nemohl myslet vážně. Střední část, v níž se kují pikle a intrikuje se, je tak strašně zdlouhavá, že by mě zajímalo, čí pozornost to neztratilo. Tenhle film se totiž nedá brát jako historický film kvůli všem hloupostem a tupým změnám oproti realitě, které tam jsou a nedá se brát ani jako zábavná popkornovka kvůli debilní snaze dělat z toho zdlouhavé umělecké drama. Zpomalovačky a depresivní táhlá hudba dobrý film a dobře napsané postavy neudělají, a tady toho navíc bylo fakt moc. Herci se snaží že všech sil, ale nemají co hrát a navíc jsou jejich postavy tak špatně napsané, že na nějaké sympatie od diváka nemají nárok. Taková skvělá šance to byla a takhle ji ta kaskadérská nula zkurvila.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Já vlastně netuším, jak to hodnotit. Ten film mohl být skvělý, protože ta marvelovská skvělost tam je. Jen bohužel schovaná pod obrovským nánosem tupého pseudohumorného balastu a sraček... Ten film se utopil v trapném humoru a snižování respektu vůči postavám. Záporák mohl být dokonalý, temný, zlý a zlomený, ale místo toho je zobrazen jako vlastní karikatura. Postava Valkýry a Korga je naprosto nadbytečná a projevila se v tom jen Waititiho sebestřednost, protože místo aby ho jen občas využil na odlehčení, tak musí glosovat každý pohyb. Obě tyto postavy narušují snahu o dramatičnost a doslova kazí celý film. Když jsem si odmyslel většinu jejich scén, ten film byl mnohem lepší. Stejně tak zrušit nejméně půlku dementních Thórových proslovů, kdy se jakoby nemůže  vykváknout a smazat pseudovypravěče v podání Korga... Další pekelná věc je počáteční scéna se Strážci galaxie. Proč to pojali takto? Opravdu je z Thora jen trapný namistrovaný panák? Nebo by spíš po finálním boji s Thanosem, kdy mu umřela polovina přátel, byl smutný, zničený, zlomený a pokorný? Někdo prostě nezvládl produkci a Waititi je tak ubohý sebestředný sráč, že posral film, který mohl být skvělý. Jen ten člověk potřeboval uzdu a bič a směrovat ho správným směrem. Zajímavé je, že fanklub tohoto filmu tady čítá 17 lidí za 17 tisíc hodnocení...

plakát

Skoro normální rodina (2023) (seriál) odpad!

Tak to se nepovedlo. Po dlouhé pauze od LGBT propagandy na Netflixu jsme si pustili něco, co mělo být dobré... Je to ale jen trapné rodinné drama jako miliony dalších obdobných dramat o nesympatických postavách, které mají kostlivce ve skříni... Naprosto šílená nuda to byla. Zdlouhavé, nezajímavé. O zpraseném pohledu na policii a vyšetřování ani nemluvě. U některých věcí si člověk říká, že je škoda, že to nebylo delší, ale tady si říkám, že by stálo za to to prostříhat na krátký film. Pak by to možná bylo lepší. Takhle to fakt nemá smysl sledovat. Jen ztráta času.