Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická stalloneovka s hodně netradičními erotickými scénami, no ale proč ne, když oba dva hlavní hrdinové mají hezká těla. Stalloneovi role sedne, jako machr na výbušnini je uvěřitelný a také touha po pomstě Šárky Kamenné je logická. Dále zde tradičně exceluje záporácky nadaný Eric Roberts a James Woods si roli parchanta užil s velkým nadhledem. Podařená to věcička tento snímek. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty bláho ze sex - apealu Sharon Stone jsem v mrákotách ještě teď. Tohle se vydejchává dlouho. Nevím kdo navrhoval kostýmy, ale bejt ženská tak si ho okamžitě najmu, protože ty hadry co měla Sharonka tady na sobě byly neskutečně elegantní a sexy. Takhle by jste měly ženský chodit oblíkaný, to by byl pamlsek pro oči. I přes vesmírnou krásu Sharonky musím říci, že milostné scény mě přišly naprosto umělé a chladné a to je velká škoda, protože Sly i Sharon mají na to se proprcat celým filmem tak žhavě, až by shořela televize. Měli mě říct, já bych jim tam ukázál se Sharonkou takovou milostnou scénu, že by film byl přistupnej až posmrti. Naštěstí se zadařilo po akční stránce, zejméma výbušná stránka filmu byla na jedničku. Z herců to nejlépe ošéfoval James Woods. Delší stopáž okrádá film o rychlejší tempo, ale zase bych nebyl tak vysranej ze Sharonky. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších Stalloneho filmů. Chvílemi sice docela slušná akce, výbuchy a nápady, chvílemi zase nuda. Všechno ubíjí nekvalitní režie. Sylvester Stallone se tu moc nepředvedl, tímto filmem se nastartoval k úpadku. I ostatní herecké výkony nejsou nic převratného, až na jeden. Na Jamese Woodse. Ten si svou roli záporáka vychutnal. Sharon Stone je kočka, ale zde nijak (myslím herecky) nezazářila. Nic extra dílo, ale když není co dělat, dá se na to koukat. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorí ohŕňajú nos, pripomínam, že ŠPECIALISTA bol v roku 1995 2. najnavštevovanejším filmom v českých kinách ! Osobne sa tomu vôbec nečudujem. Ľutujem, že som ho ako zasran nemohol vidieť na plátne. Asi by som uletel. V telke mi však neušiel desiatky krát a nikdy nezabudnem na tú horúcu floridskú atmosféru, na to, že je to Stalloneho posledný film v tej nečakanej fantastickej sérií rokov 1989, 1993 a 1994, na DOKONALÉHO Jamesa Woodsa a skvele sekundujúcich Steigera a Robertsa, že ma tu Sharon Stone vzrušovala viac než v ZÁKLADNOM INŠTINKTE, ani na tú parádnu pieseň zo záverečných titulkov, ktorú som si potom vždy pospevoval ešte niekoľko dní. Ojoj, kdeže, ŠPECIALISTU mám naozaj rád, ďaleko viac než takisto dobré pyrotechnické trháky ZDESENIE a ŽIVÁ ROZBUŠKA. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Schválně, jsem si řekl, co si o filmu budu pamatovat za takových dvacet let... No, to skoro uběhlo a můžu říct, že si z toho nepamatuju vůbec nic. Sharon byla jako vždy strašně sexy - to asi jako jediné, co mi zůstalo v hlavě. A aby bylo jasné, jak moc je tento komentář erudovaný, pamatuju si úplně všechno, co jsem viděl od roku 1989. Každý jednotlivý film dovedu alespoň v kostce odvyprávět. Specialistu ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Sylvester Stallone a Sharon Stone ziskali v roce 1994 za své výkony Zlaté maliny v kategorii nejhorší filmový pár. (Terva)
  • V pôvodnej verzii scenára je meno hlavnej postavy Earl a nie Ray Quick, ako je to nakoniec vo filme. (MikaelSVK)
  • Steven Seagal dostal nabídku, aby film režíroval a zároveň si v něm zahrál hlavní roli. Jenže chtěl 9 milionů dolarů, tak se studio rozhodlo na jeho místo dosadit Stalloneho. (viperblade)

Reklama

Reklama