Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice to je komedie, ale strasne divna. Herci mi prisli vybrany dobre, jenze skoro kazdej z nich je nejak divnej. Vetsinou tupe cumi, coz je ze zacatku vtipny, ale kdyz furt stejne cumi hodinu a pul tak to zacina bejt otravny. Ve filmu se v podstate nic moc nedeje, nema to zadnej poradnej pribeh a cely je to slozeny z jednotlivejch scenek, ktery nic moc nespojuje. Navic skutecne vtipnejch je jich jenom par a zbytek je proste takovej divnej. Ne ze by to bylo nak extremne dementni, misty to je docela inteligentni, ale cely mi to prislo takovy desne spomaleny, chybela tomu stava. Cemuz taky napomohla hudba, ktera zrovna moc uzasna neni. No a co se tyce Hedera, tohle je jeho ais nejlepsi dement. Tri hvezdicky davam, protoze mi to prislo docela originalni, kuli tem par povedenejm okamzikum, kdy sem se skutecne zasmal a hlavne proto (i kdyz me to docela prekvapilo), ze jsem se vubec nenudil. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prečítala som si komentáre iných, aby som si v hlave pokúsila vôbec urovnať, čo som to videla... Všetci štvor- a päť hviezdičkoví píšu o tom, že je tento film síce dementný, ale originálny, "iný", divný, absurdný... a úžasne k popukaniu. Ja som sa bohužiaľ od smiechu neváľala a tak ako kritickejší komentátori som prvú polhodinu tiež čakala, či sa niečo stane. Potom mi už bolo jasné, že také podružné záležitosti ako zápletka či dej tu vôbec nehrajú rolu. Pozerala som však ďalej, čiastočne zo zotrvačnosti, čiastočne v očakávaní, čo ešte v tomto filme uvidím. Oceňujem snahu tvorcov o inakosť, o vystúpenie z davu, o škodoradostnú sondu do života sociopatov. Ale aj škodoradosť má určité hranice a mať extázu pri filme len preto, že sa dívam na emocionálnych kriplov a debilov a cítim sa preto ako geroj, lebo som lepší ako oni, to je len masturbácia ega... - to je nie môj recept na filmové orgazmy. Plne však chápem zámery tvorcov a v tomto duchu musím uznať, že im vyšli do bodky. Výstižnosť scén sa pohybuje niekde medzi skutočnosťou a paškvilom, správanie postáv často vyvoláva ambivalenciu, ale postupne diváka naviguje k obľube švacnutých klaďasov. Čo teda u mňa veľmi nevyšlo, lebo aj vo chvíľach, keď ma už doslova tlačili, aby som Napoleonovi alebo Kipovi fandila, musela som myslieť na to, že hneď ako otvoria ústa, sú neznesiteľní. No páčil sa mi Napoleonov džamirokvajský výstup aj chutná Tina Majorino, ktorú som naposledy videla ako malé dievčatko. Pedro bol tiež celkom sympatický a hlavne o kus ľudskejší lúzer než Napoleon. A v podstate sa celkom dala užiť aj atmosféra filmu taká ospalá ako to mestečko, ktoré ani líšky nenájdu (ako krásne poznamenal Adrian:-). P.S.: hovorí sa, že Napoleona Dynamita si treba pozrieť o pol roka a človek zmení názor (ak bol nepriaznivý)... tak uvidíme. Keby sa mi to stalo, dám vedieť ;-) ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Co říct k tomuto? Že je to retardované, to ví už každý. Dá se říct, že to je bezduchá komedie, kde jsem jen nevěřícně civěl s hubou dokořán, nechápajíce kroutil hlavou, je-li toto vůbec možné. No a jak je vidno, možné to je. Další věc, čemu se divím, je zdejší vysoké hodnocení, což je samozřejmě dobře. Já se pobavil, a jsem rád, že jsem se trochu jinak pobavil než obvykle. Krásné 4 hvězdičky :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu že je u nás NAPOLEON DYNAMITE tak nedoceněný. Tohle je jedna z nejoriginálnějších komedií, kterou jsem viděl za posledních pár let. Jon Heder hraje Napoleona naprosto parádně, ve scénáři je jedna perla za druhou a nemluvím o celé paletě všemožných postaviček, strýčkem Rickem počínaje a konče "místním hezounem" a fotbalistou Donem. Na tohle se dá koukat znovu a znovu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film s dnes již kultovním statusem,který ovšem pro mě nikdy kultem nebude.Mám rád "wierd" filmy a chápu,že karikace postav,které tu jsou z větší části opravdu retardi (a "normální" jsou jen ti záporáci) je tvůrčí záměr,ale nakonec co je moc je moc.Pár dobrých scén se najde (úvodní titulky,taneční scéna,...),ale to je pro mě vše.Jon Heder navíc nikdy nepatřil mezi moje oblíbence a to Napoleon nezmění...40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Jon Heder nakreslil všechny obrázky ve filmu kromě jednorožce. (Tygrys)
  • Napoleonovo nejoblíbenější zvíře liger opravdu existuje. Jedná se o křížence lvího samce a tygří samice, který se rodí pouze v zajetí a dosahuje větších rozměrů než jeho rodiče. Bohužel ale nemá magické schopnosti, které Napoleon ve filmu popisoval. (lister_dave)
  • Ve scéně, kdy Napoleon (Jon Heder) mluví po telefonu s Pedrovou (Efren Ramirez) sestrou, je v odraze okna možné vidět mikrofon. (moukey)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama