foto

Diedrich Bader

  • nar. 24.12.1966 (50 let)
    Alexandria, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Karl Diedrich Bader se narodil na Vánoce roku 1966 v Alexandrii, Virginia. Jeho otec je německý sochař Grett Bader a praděd byl německo-americký politik Edward L. Bader, který dělal starostu v Atlantic City, New Yersey. Když mu byly dva roky, tak se rodina přestěhovala do Paříže, on se však vrátil do USA na střední školu TC Wiliams v Alexandii a následně navštěvoval North Carolina School of Arts.

Svou hereckou kariéru začal menšími rolemi v seriálech jako FRESH PRINCE, STAR TREK nebo DIAGNÓZA: VRAŽDA. Podílí se i na dabingu - namluvil postavičky do takových kousků, jako jsou SIMPSONOVI, DOBA LEDOVÁ nebo MADAGASKAR. V roce 2004 se mihnul ve filmu EUROTRIP v roli zloděje.

Největší rolí přesto zůstává postava Charlieho v seriálu HALÓ, TADY INDIE. V roce 2012 daboval postavu Rexe do seriálu NAPOLEON DYNAMITE. Svůj hlas poskytl i několika postavičkám Batmana v různých verzích tohoto animovaného hrdiny.

Diedrich je ženatý s herečkou Dulcy Rogers a mají spolu dvě děti, syna Sebastiana a dceru Ondine Caollla.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2017 Divoké vlny 2
Tangled: Before Ever After (TV film)
2016 Pup Star
2015 Lego: DC - Liga spravedlivých vs Bizarro
Scooby Doo: Měsíční nestvůra vylézá
Wishing Out Loud
2014 Liga spravedlivých: V pasti času
Muffin Top: A Love Story
Scooby Doo! Frankenhrůza
2013 Nejlepší kamarádky
Neporazitelný Superman
2012 Atlasova vzpoura: 2. část
Santa Paws 2: The Santa Pups
Scooby Doo: Maska Modrého sokola
2011 Sassy Pants
Spooky Buddies
2010 The Search for Santa Paws
Tupíři
2009 Calvin Marshall
Space Buddies
2008 Bolt - pes pro každý případ
Lovecká sezóna 2
Tohle je Sparta!
2007 Cook-Off!
Divoké vlny
Holly Hobbie a její přátelé: Navždy přátelé
Holly Hobbie and Friends: Secret Adventures
Skóruj!
Sunny & Share Love You
2006 Falešný casting
Holly Hobbie a její přátelé: Vánoční přání
Korgoth of Barbaria (TV film)
2005 Dinotopie: Výprava za kamenem Slunce
Holly a její přátelé: Narozeninová párty
Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
2004 Eurotrip
Mrtví k snídani
Napoleon Dynamit
2003 Dobyvatelé vesmíru
2002 Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
Country Bears
Doba ledová
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Přestávka: Škola mimo provoz
Rock & Roll Back to School Special (TV film)
2000 Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins
Certain Guys
Couple Days... A Period Piece
1999 Bartok
Hercules: Zero to Hero
Maléry pana Šikuly
Olive, the Other Reindeer (TV film)
1996 Vražedné důkazy (TV film)
1994 Tetovaná Tereza
1993 Burani z Beverly Hills
1989 Vražda v Central Parku (TV film)
1988 Desert Rats (TV film)

TV seriály

2018 Big Hero 6: The Series (TV seriál)
2017 Tangled: The Series (TV seriál)
2016 American Housewife (TV seriál)
Better Things (TV seriál)
Alarms (S01E06)
Future Fever (S01E05)
Justice League Action (TV seriál)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2015 Milesova vesmírná dobrodružství (TV seriál)
2014 All Hail King Julien (TV seriál)
2013 Chosen (TV seriál)
Monstra vs. Vetřelci (TV seriál)
Save Me (TV seriál)
Turbo FAST (TV seriál)
2012 Napoleon Dynamite (TV seriál)
2011 Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (TV seriál)
The Exes (TV seriál)
2010 Haló, tady Indie (TV seriál)
Mad (TV seriál)
2008 Batman: Odvážný hrdina (TV seriál)
2007 Chowder (TV seriál)
2006 Home Purchasing Club (TV seriál)
2005 Sběratelé kostí (TV seriál)
2001 Lloyd in Space (TV seriál)
The Zeta Project (TV seriál)
2000 Baby Blues (TV seriál)
Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Zabij krokodýla a uteč (S11E19)
1998 Herkules (TV seriál)
1997 Pepper Ann (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1993 Danger Theatre (TV seriál)
1989 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Posel (S02E20)

Dokumentární

2013 I Know That Voice
2008 Speechless (TV film)
2005 101 Even Bigger Celebrity Oops (TV film)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2001 Ernest Goes to Hollywood: Jim Varney, the E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace