Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

nash. 

všechny recenze uživatele

Páni, tak na tohle jsme v pionýrských dobách videa nadšeně koukali? V šesté kopii s vypadávajícími barvami a klasickým jednohlasým podmluvem? Bubák Van Damme jako zlý Rusák, duch Brůslíího jako učitel nadšeného outsidera, komický sidekick pro obveselení, parta rádoby zlých výrostků a nakonec turnaj, kde to outsider všem nandá? Jo, tak to je absolutní klasika. Všichni přehrávají jako o život, takže to občas připomíná grotesky Macka Sennetta, ale má to štávu a herecké výkony, scénář i všechny další výtky proti sobě mají mocnou sílu nostalgie, která je všechny hladce odrazí. Takže jo, je to blbost. Tak neskutečná až je zábavná. Navíc mi to kdysi razilo cestu do pokleslého filmového světa za "železnou oponou" kde film nebyl jen umění, ale i zábava a proto klidně jednu hvězdu přihodím a za čas to možná zase vytáhnu z police, ofoukám pomyslný prach a znova projedu, abych si nostalgicky zavzpomínal. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jediná osoba,která tenhle film drží od odpadu je van Damme.Až to zní neuvěřitelně,ale jeho Rus je naprosto dokonale nechutný a kdyby si býval van Damme čas od času střihnul nějakýho padoucha,vůbec by to nevadilo.Jinak Bruce Lee se musel otáčet v hrobě,protože to nebyla pocta,ale potupa co tvůrci předvedli.A McKinney?No trapnost nad trapnost,což se dá říct o všech zúčastněných. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle, na filmu jsem nevyrůstal, ani jsem ho neznal, poté co jsem ho ale shlédl mám chuť na další díly, ale raději je vynechám. Bojím se že mi zhnusí jedničku. Jednička je taková zábavná blbina se skvělýma bojovýma scénama. Je to typické béčko takže žádní herci, špatný scénář, ale zábava maximální. A Van Damme byl naprosto dokonalej. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná vzpomínka a možná i pocta Bruce Leemu, který se zjevuje mladému bojovníku. Jinak zcela tradiční a jednoduchý děj s překvapivě ne až zas tak moc karate. Závěrečný souboj je docela originální, Van Damme má pouze dvě scény, úvodní kde toho moc nepředvede a pak závěrečné souboje, do kterých ho scénárista násilně natlačil, aniž by to dávala velký smysl. Pro milovníky karate ani Van Damma to moc není. Jde o něco jako Karate Kid, jen pro starší teenagery. V dnešní moderní době už bohužel tento film nefunguje. Hudba: Paul Gilreath ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočetl, že tato karate fraška některé uživatele v mládí motivovala, aby byli jako afektovaný pubescent Jason Stillwell a honili po ringu Van Dammeho. No a ti samí se nyní honí už pouze za body - osud je holt vachrlatý a sebevědomí křehká věc.. Mezi žánry postrádám popisek komedie, jinak stejně staromilsky tupoučké jak Tygří srdce s T.J.Robertsem. Hezká červená kravata, Jeane-Claude, ta snad stála víc, než dělal tvůj honorář.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré. (Armin82)
  • Při scéně, kdy Jasonův (Kurt McKinney) otec vystupuje z vozu se sádrou, má na sobě tak úzké rifle, že by je přes sádru v životě nepřetáhl. (Nathaniell)
  • Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama