Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

messiah 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger jsem viděl ještě se simultáním překladem na jediném přehrávači VHS v okolí...byl umístěn ve společenské místnosti zbrojnice místní SDH a jako malí caparti jsme se tam slézali když šli "velcí kluci" koukat na filmy. Viděl jsem tam poprvé Ramba, Karate Tiger a Terminátora...ale Karate Tiger byl z naší strany nejžádanější film, protože když jsme řekli že chcem pustit Karate tiger, "velcí kluci" nám pustili péčko :D Doma jsme pak tvrdili pravdu - že jsme koukali na Karate tiger samozřejmě. Rozhodně významný film z mého pohledu .o) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velky Van Dammov debut v ktorom hra ruskeho zaporaka a pod azijskym vedenim (rezia, choreografia) prvykrat a mozno aj naposledy vyzera ako ultimativny karatista a nie baleťák. Bitky su fakt vydarene. Maju spickovu choreografiu, su dostatocne dynamicke, drsne a su aj perfektne prehladne natocene. Finale je proste lahoda. V HD rozliseni som si dokonca vsimol, ze pri tom zaverecnom salte rozbije Van Dammovi hubu môj oblubenec Meng Hoi, ktory dubloval Kurta McKinneyho. Pokial sa bojuje, tak je to za 4*. Bohuzial akonahle nie je Van Damme na scene, tak sledujeme taku trosku dospelejsiu verziu karate kida. Cize je to trosku menej trapne ale stale je to strasne naivne. Esteze hlavny hrdina v podani Kurta McKinneyho je sympatak a korejska kopia Bruca Lee je zase nechcene vtipna. Zvysok tvoria doslova neherci a hlavne kopa karatistov, ktori sa pekne predvedu vo finale, ale ked maju predniest nejaku repliku tak to trha uši. To by mohol trochu napravit dabing ale ani jeden z toho mnozsva, co vznikli za vela nestoji. Vysledkom je roztomile becko so spickovymi bitkami a s Van Dammom vo vrcholnej forme. Pre jeho fanusikov je to povinný film. 6/10. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že jsem tuhle akční klasiku ze zlatých osmdesátých neviděla v době, kdy se mnou třískala puberta a tenhle typ filmů jsem žrala s gurmánskou náruživostí vyhladovělé vlčice. Teprve včera jsem v nočních hodinách netradičně nemohla zabrat (zkurvené vedro!) a tak jsem se shovívavým úsměvem sledovala peripetie adolescentního chcípáka, který touží stát se americkým Bruslím. V místním dojo mu jaksi pšenka nekvete, jelikož je to tam (věrno klišé scénáři) samý křivý kretén. Chlapec je ovšem spořivý, nevyhazuje love za osobního trenéra (ani nedělá asijským dědkům poskoka jako jeho současník a konkurent Daniel z "Karate Kid"), k dokonalosti se vypracuje díky výcviku, radám a duchovnímu vedení imaginárního kouče - atrapy svého šikmookého vzoru. Nesmí chybět ani zloun tak zlý, aby hodnému americkému klukovi každý divák fandil, takže místní zlý podnikatel najme na turnaj zlého, veleschopného, nenáviděného belgického Rusáka. A pozor, následuje spoiler, protože závěr filmu by nikdo neuhodl: to z nuly vymakané ucho, co pro trénink využívalo například i sexuální praktiky s černým gaykámošem, se zuřivě vyšklebeným Žán-Klódem vymete ring a málem mu i bouli zarazí zpátky do lebky! Objektivně je "Karate Tiger" nefalšovaná cypovina, průhledná jak nablýskané lítačky v hytlermarketu, blbější než potomek sourozeneckého páru, souboje jsou poněkud nevěrohodné a křečovité při snaze o efektnost, ale tu třetí hvězdičku do průměru přece jen dám: byl to příjemný pocit, vrátit se do puberty:-). 50% ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Klasika 80. let v oblasti "karatefilmů". S kamarádem jsme opakovaně film sjížděli znovu a znovu a v těch deseti, dvanácti letech nám to připadalo velmi inspirující, jak mladík bojuje za čest a srdce své milé. A ještě tam oživlý Bruce Lee... prostě nářez, který dnes reálně označuji průměrný film, kterému však z nostalgie dávám o hvězdičku více, než si ve skutečnosti zaslouží. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o klasické béčko 80. let, ale ne ledajaké. Je to exkluzivní extra karate béčko, které započalo vlnu "ringových mlátiček" J.C.V. Damma a v podstatě jeho kariéru. Celý film stojí na jednom velkém jméně a tím je režisér Corey Yuen! Člověk, který film na své režii doslova postavil, a v budoucnu vytvořil spoustu horších i lepších akčních karate filmů. Nakonec se propracoval k takovým exkluzivitám, jako je "So Close" a oba díly "Kurýra". I zde na počátku jeho režijní kariéry je jasně vydět neuvěřitelná profesionalita. Ano, film je neuvěřitelně naivní a celková naivita a jednoduchost 80. let z něj přímo dýchá, ale je to pro řadu diváků i kus nostalgie. Musí se uznat, že neznámý mladíček Kurt McKinney je zde ve špičkové fyzické formě, stejně jako ostatní karatisté. Jakmile ale Kurt ve finále nastoupí proti Van Dammovi, je jasně vidět, že ho Van Damme vyloženě šetří a na některé údery si musí doslova počkat ... Ano, toto je jeden z mála filmů, kde je jasně vidět, že Van Damme kdysi zřejmě opravdu karate skvěle ovládal ... Tento film je kus mého mládí, ale i bez nostalgie se jedná o vskutku perfektní karate mlátičku, která se stala jednou z klasik žánru a v podstatě jej v Americe znovuoživila (po 12 letech od úmrtí Bruce Leeho ...). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Na večírku hodí Scott (Kent Lipham) na Jasona (Kurt McKinney) velký kus dortu, který se mu přilepí na košili na levé straně hrudníku, ale když se Jason otočí a dojde k Deanovi (Dale Jacoby), není po dortu ani případném fleku na košili ani památky. (Armin82)
  • Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky. (Armin82)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce a Jason jej brání, pacifikuje jej Ivan obouma rukama. Hned v dalším záběru má však jednu ruku volnou. (Armin82)

Reklama

Reklama