Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak úžasně pitomé, až je to dokonale zábavné. Špatně hrají úplně všichni, dialogy jsou směšné, hloupé nebo přehnaně patetické, hudba ujetá a není tu ani jeden překvapující moment. Ale je to smíchané tak neumětelsky, že se člověk každou chvíli směje. PS: Dvojník Bruce Leeho, který se mu podobá akorát kimonem, připomene zlaté časy papírových náhrobků Eda Wooda... ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. I v rámci přihlouplých karate béček neskutečná ptákovina, která klasikám žánru jako Krvavý sport nesahá ani po paty. Hlavní hrdina sice evidentně nebyl špatný bojovník, jenže tak trapný příběh, který vykrádá kde co, se jen tak nevidí. Van Damme jako šklebící se záporák s ulízanými vlasy, totálně nepodobný dvojník Bruce Lee (kterého mimochodem známe už z Game of Death), výkony herců jak ze školní besídky, k tomu nechápu, proč jsou všechny souboje zrychlené. Že by laciný pokus o efekt? Tohle je moc i na fanouška bojových filmů... ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Možná dávám 4* z nostalgie, ale tohle béčko je naprosto zábavné. Jean-Claude Van Damme je jako záporák dokonalý a hudba, zvuk úderu, herci, vlasy, vše jak se patří na 80 léta. Trénink Jasona zábavný a věrohodný a choreografie bojových scén je na jedničku. Jestli od tohoto filmu nebudete čekat kdovíjak výbornou podívanou, tak možná budete spokojení, já hodnotím 4 hvězdičky... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná vzpomínka a možná i pocta Bruce Leemu, který se zjevuje mladému bojovníku. Jinak zcela tradiční a jednoduchý děj s překvapivě ne až zas tak moc karate. Závěrečný souboj je docela originální, Van Damme má pouze dvě scény, úvodní kde toho moc nepředvede a pak závěrečné souboje, do kterých ho scénárista násilně natlačil, aniž by to dávala velký smysl. Pro milovníky karate ani Van Damma to moc není. Jde o něco jako Karate Kid, jen pro starší teenagery. V dnešní moderní době už bohužel tento film nefunguje. Hudba: Paul Gilreath ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Páni, tak na tohle jsme v pionýrských dobách videa nadšeně koukali? V šesté kopii s vypadávajícími barvami a klasickým jednohlasým podmluvem? Bubák Van Damme jako zlý Rusák, duch Brůslíího jako učitel nadšeného outsidera, komický sidekick pro obveselení, parta rádoby zlých výrostků a nakonec turnaj, kde to outsider všem nandá? Jo, tak to je absolutní klasika. Všichni přehrávají jako o život, takže to občas připomíná grotesky Macka Sennetta, ale má to štávu a herecké výkony, scénář i všechny další výtky proti sobě mají mocnou sílu nostalgie, která je všechny hladce odrazí. Takže jo, je to blbost. Tak neskutečná až je zábavná. Navíc mi to kdysi razilo cestu do pokleslého filmového světa za "železnou oponou" kde film nebyl jen umění, ale i zábava a proto klidně jednu hvězdu přihodím a za čas to možná zase vytáhnu z police, ofoukám pomyslný prach a znova projedu, abych si nostalgicky zavzpomínal. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • J.C. Van Damme dostal za svou roli 250 dolarů. (M.B)
  • Film je možné spatřit celkem ve 3 verzích. 85minutová verze pro Spojené králoství, 94minutová DVD verze a videoverze z roku 1986 se stopáží 79 minut. (Eldrick)
  • Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré. (Armin82)

Reklama

Reklama